Ett annat och rätt begränsat perspektiv på valet

Förutom denna blogg driver jag också Sveriges största sajt om yrkesfiske. Något som gjort att jag också regelbundet skriver i Yrkesfiskaren och fått många trevliga kontakter med yrkesfiskare och fiskeriredare. Fiskeripolitik är något marginellt i Sverige precis som fisket då det endast finns ungefär 1 000 yrkesfiskare i landet. Men vissa platser i Sverige är beroende av fiske och där är det den viktigaste näringen.

Det gäller exempelvis Rörö och Fotö i Göteborgs norra skärgård och Träslövsläge i Halland. Stora fiskelägen är också Dyrön, Fiskebäck, Donsö, Glommen i Halland samt Skillinge och Simrishamn i Skåne. Fisket har också betydelse för ett antal mindre samhällen i norra Bohuslän även om det där handlar om mindre båtar.

På min fiskeblogg har jag kritiserat Vänsterpartiets och Miljöpartiets fiskeripolitik, och nu har jag kommenterat valet i förhållande till fiskelägena i Göteborg och Göteborgs skärgård i två inlägg. I det området finns de flesta av Sveriges yrkesfiskare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements