Vissa internetbedrägerier är obegripliga

En sak är att alla kan få sin dator hackad, eller blir lurad vid ett köp på internet. Det är ju svårt att alltid skydda sig helt mot, men det finns ju metoder. Antivirusprogram, använda Mac istället för PC, bra och säkra lösenord, inte köpa saker från sajter som inte har säkra betalningssystem och inte klicka på länkar i mejl. En del av detta hjälper ju också mot en del av de mer obegripliga sakerna.

För det är obegripligt att folk låter sig luras av Nigeria-brev. Nån vill ha en massa pengar för att sen ge dig ännu mer pengar. Ärligt sagt, hur kan någon tro på sånt? Eller tror på en person som på bruten engelska säger att den ringer från Microsoft. Lika dumt är att lämna ut kontouppgifter och lösenord till någon på facebook eller via mejl. Jag kan inte begripa att folk gör det. Betalning i förskott är förstås ett problem och bör undvikas. Jag köper mycket böcker på nätet och undviker alltid de som vill ha betalt i förskott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements