Jämställ islam

Som vaktmästare på Sahlgrenska sjukhuset får man ibland hjälpa muslimer att hitta till den lilla minimoskén som ligger undangömd i en mindre källarskrubb. Det borde vara bättre skyltat för besökarna.

Bäst vore om moskén kunde flytta till samma bra plats som sjukhuskyrkan har, centralt på bottenvåningen. I Sverige bör alla religioner behandlas lika. Ingen religion ska mer än andra kopplas ihop med svenskhet.

En bra service för troende patienter vore också om lokalerna, och dörrarna till lokalerna, anpassades så att sjuka patienter kunde komma dit i rullstol, bårvagn eller säng. Då kunde vi vaktmästare transportera dem dit,

Hans Norebrink, akutvaktmästare/patienttransportör/vårdarbetare

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • David Örnberg

  I Mora lasarett så är alla religioner välkomna i sjukhuskyrkans lokal som blivit ett mer eller mindre multireligiöst rum.

  • Från Hans Norebrink:

   På Sahlgrenska sjukhuset finns i en ny byggnad ett interreligiöst rum, men det verkar användas sällan. Annars anser jag det vara bästa lösningen, om då också inkluderas icke-religiös andakt och meditation. Kanske en sådan byggnad/rum kunde kallas inte kyrka utan neutrala ”andakta”.

   Hans N