Tillfälliga flyktingboenden är en bra lösning och inget att gnälla om

De välmående och väletablerade villaägare i välbärgade Göteborgsstadsdelar som Fiskebäck, Skintebo, Amundön och Askim vilka gnäller över att tillfälliga flyktingboenden drar ner värdet på deras hus borde skämmas. Här har vi fattiga människor utan nånting som kanske varit på flykt flera år, kanske utsatts för en mängd övergrepp och rika, välmående, välbärgade människor med jobb som inte varit utsatta för nåt värre än att deras barn slog sig på knät när de vara små. De välbärgade har hus värda många miljoner men de gnäller över att värdet sjunker några 100 000 tusen om ett tillfälligt flyktingboende byggs. Sådana människor är patetiska.

Att vara oroliga när många unga flyktingpojkar ska placeras på ett boende där en bor är däremot naturligt. Det ska tas på allvar. Men att tro att flyktingpojkar per automatik är brottslingar och våldtäktsmän är bara dumheter. Precis som bland alla andra människor i världen är den överväldigande majoriteten bara helt vanliga människor som inte är våldtäktsmän och inte brottslingar.

Betänk att det var flyktingpojkar som grep den pojke som mördade en ung kvinna som arbetade på ett boende för flyktingpojkar. Det var flyktingapojkar som tillkallade polisen, höll fast mördaren och överlämnade honom till polisen. Flyktingar och unga flyktingpojkar accepterar heller inte våld och brott. Det är ingen skillnad på dem och oss.

Det är också naturligt att ha synpunkter på den exakt placering utifrån aspekter som att det vore bättre om paviljongerna byggdes 100 meter åt det ena eller andra hållet då fotbollsplanen då skulle kunna användas och liknande saker. Men det är ju knappast något som är avgörande och betyder inte att personen som har en sådan synpunkt på något sätt skulle vara emot de tillfälliga flyktingboendena som sådana.

Tillfällige boenden löser inga segregationsproblem. De förslag på placeringar är gjorda utifrån att de ligger i områden där Sverigedemokraterna har mycket lågt stöd. Områden där flyktingar kan förväntas vara välkomna och det är de också. Jag är övertygad om att de flesta i Fiskebäck är positiva till flyktingboenden även om de är lite oroliga. I Burås i Krokslätt vet jag att en stor majoritet är positiva. Där har heller inga klagomål kommit in. Det sistnämnda är dessutom inget område med få invandrare utan förhållandevis många, störst andel utanför miljonprogramsförorterna. Ett blandat område som tagit emot flyktingar flera gånger förr.

De tillfälliga paviljongerna är tillf rö att lösa ett akut problem. Att skaffa tillfälligt boende till den stora mängd asylsökande som kom förra året. Därför är tillfälliga boenden bra. De går fortare att bygga än permanentbostäder och de behövs nu. På vissa av de platser där tillfällig boeden ska byggas kan det mycket väl byggas permanent senare, men permanentbyggen tar för lång tid för att kunna vara användbart i den akuta situation som finns nu.

Flyktingarna är välkomna. De tillfälliga paviljongerna är en bra lösning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,