4 från Tynnered gripna i Danmark

Den 22 november greps 4 svenska män och en ung dansk kvinna i Herlev, norr om Köpenhamn. De fyra tillhör ett av de kriminella gäng som länge varit inblandat i en gängkonflikt i Frölunda/Tynnered. Samtliga tillhör den så kallade G-falangen som främst hör hemma i Tynnered och främst består av ett nätverk med släktingar kring familjerna Goulara och Rostami. De är misstänkta för förberedelse till värdetransportrån. Dansk polis anser att det troligen finns fler som skulle ha deltagit i rånet som fortfarande befinner sig på fri fot.

De som nu gripits i Danmark är två bröder som förlorat en anhörig i gängstriderna samt två av deras närmaste vänner. Männen är födda mellan 1992 och 1998. En av dem dömdes 2017 till tre och ett halvt års fängelse för innehav och hantering av 10 kilo cannabis.

De fyra gängmedlemmarna hade när de greps en bostad i samma kvarter där två personer från Stockholmsgänget Shottaz blev mördade i början av juli. För det mordet sitter tre personer kopplade till ett annat kriminellt nätverk i Stockholm, Dödspatrullen, häktade. Både Dödspatrullen och Shottaz är gäng med koppling till Rinkeby.

Läs mer: