Bråk och skjutning i Änggården

Änggården är en välmående stadsdel intill Slottsskogen och Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Populärt bland läkare och andra medelklassmänniskor med hyfsade eller rejäla inkomster som exempelvis jurister, ekonomer och liknande. Där finns allt från stora villor till små hyresrätter, från jätteradhus över småradhus till tvåfamiljsvillor och småvillor. I stadsdelen ligger också Göteborgs botaniska trädgård.

Det är inte en överklasstadsdel på samma sätt som Bö, Skår (båda i Örgryte), Hovås, Järkholmen, Långedrag eller Saltholmen. Det är inte heller en stadsdel där våld och bråk kan förväntas som Lorensberg, Masthugget, Inom vallgraven eller Nordstan. Det är helt enkelt lugnt mellanmjölksland.

Därför är det förvånande att stadsdelen under söndagskvällen drabbades av ett slagsmål och bråk där en blev skjuten genom kinden och en slagen i huvudet med ett basebollträ. Bråket ägde rum på Storängsgatan som ligger centralt i stadsdelen.

Men Änggården är också platsen för en av Sveriges tidigaste gängskjutningar. Det var 1997 och den som sköts var fifflaren Seth Roland Arnér. Han sköts ner i sin egen trädgård men överlevde dock.

Några andra tidiga gängskjutningar var de så kallade rumänmorden i Helsingborg år 1986 samt skjutningarna, morden och mordförsöken under det stora nordiska mc-kriget på 1990-talet.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!