Flera misstänkta för grova bedrägerier

Flera misstänkta för grova bedrägerier efter tillslag av Ekobrottsmyndigheten (EBM) och en person har häktats. Ärendet rör bland annat brottslighet kopplad till bostads- och fastighetslån.

Det misstänkta brottsupplägget handlar bland annat om falska uppgifter i inkomstdeklarationer, anställningsavtal och familjeförhållanden för att lura banker att bevilja bostads- och fastighetslån till personer som annars inte hade uppfyllt bankernas krav för att få låna pengar.

Den huvudmisstänkte personen greps på Arlanda den 18 april. Det skedde i samband med att han försökte lämna landet. Han är den som nu häktats. I samband med gripandet genomfördes ett antal husrannsakningar i Karlstad. Några dagar senare genomfördes ytterligare husrannsakningar i Karlstad och Uppsala. Ett antal misstänkta anhölls och togs in till förhör, men släpptes senare. Brottsmisstankarna kvarstår mot samtliga.

Insatsen är resultatet av en längre tids utredningsarbete och spaning genomförd av EBM i Linköping och Örebro. Tillslagen har skett i samverkan med poliser vid EBM i Uppsala samt Polismyndigheten i region Bergslagen.

– Vi har gjort omfattande beslag vid insatsen som våra utredare nu noga går igenom och analyserar för att säkra ytterligare bevisning. Det rör handlingar, datorer, telefoner och annat material, säger Oscar Strömblad i ett pressmeddelande. Han är förundersökningsledare och åklagare vid EBM i Linköping.

– Det har även gjorts tillgångsinriktade beslag för att säkra föremål och egendom som kan misstänkas vara utbyte av brottslig verksamhet, säger Oscar Strömblad.

Ett svar på “Flera misstänkta för grova bedrägerier”

Kommentarer är stängda.