Åtal för mord i Holma, Malmö – polis ägare av mordvapen

Åklagare har väckt åtal mot två personer misstänkta för mord, gemensamt och i samförstånd med varandra. Mordet på en 25-årig man i stadsdelen Holma i Malmö ägde rum den 10 mars 2020.

En av de misstänkta, Urim Sallahi, greps i sin bostad samma kväll. Han innehade vid gripandet ett av mordvapnen, ett hagelgevär som ägdes av en svensk polis. Den andre misstänkte, Jeremi Seweryn Dytlow lämnade landet men greps i Polen den 13 mars 2020 när han skulle flyga till England. Båda två är tidigare dömda för brott. Den mördade hade namnet Ali Jabbar.

Polisen i fråga har inte anmält nån stöld av vapnet. Samtidigt har den ena av de åtalade gärningsmännen sagt att han köpt hagelgeväret av en man i en källare. Detta tycks inte ha varit den aktuella polismannen så hur vapnet hamnat i den där källren är något oklart.

Polismannen är misstänkt för vapenbrott men har fortsatt arbeta som polis och utredare under utredningens gång. För mig verkar det mycket olämpligt, speciellt som ingen vet hur vapnet hamnade hos de unga kriminella männen.

– Ett stort antal utredningsåtgärder är vidtagna. Den sammantagna bevisningen gör att jag väcker åtal för mord. Bevisningen består bland annat av förhör, analyser och utlåtanden från Nationellt forensiskt centrum, mobiltömningar och övervakningsfilmer, säger kammaråklagare Sofia Syrén som har lett förundersökningen.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!