Fyra åtalade för narkotikabrott i Stockholm

Fyra personer har åtalats för att de mellan den 6 augusti 2022 och den 15 september 2022 tillsammans och i samförstånd hanterat 2,5 kilo marijuana, 0,2 kg hasch, 6,2 kilo THC-preparat i form av godis och bakverk samt 31 gram kokain. Brotten har skett i Bromma, Haninge och på andra platser i Stockholms län.

Lagerhållare

Emm@ Dyb*ck har enligt åtalet tagit emot större partier narkotika samt upplåtit sin bostad i Järfälla som en plats för förpackning och förvaring av narkotikan. Hon har även förvarat/innehaft marijuana och hasch på en adress i Bromma. Dessutom cannabis och THC-preparat på sin hemadress. Vidare har hon tagit emot och förvarat betalningar för narkotika som sen gjorts tillgängliga för Yur# D@ Roch@ Cr?z.

Yur# D@ Roch@ Cr?z har tagit emot större partier narkotika från annan person. Narkotikan har han sedan bearbetat och portionsförpackat på sin hemadress i Haninge. Det handlar om marijuana, hasch, THC-preparat och kokain cannabis. Han har också transporterat och förvarat cannabis på samma adress som i Bromma som Emma Dybeck. Vidare har han bokat hotellrum för hantering av narkotika där omförpackning till portionsdoser skett.

Försäljare

Am#r Gu#toun# Hour# har förpackat narkotika och hanterat förpackningsmaterial som använts eller varit avsett att användas vid förpackning av narkotika. Han har därvid hanterat och förvarat en okänd mängd cannabis. Dessutom har har bjudit ut narkotika till försäljning genom att skicka ut meddelanden med information om att narkotika funnits att köpa.

Em#r F@r@h har bearbetat och portionsförpackat en större mängd narkotika. Dessutom har han hanterat förpackningsmaterial som använts eller varit avsett att användas vid förpackning av narkotika. Vidare har han bokat hotellrum för hantering av narkotika där omförpackning till portionsdoser skett.

Allt tyder på att det fyra åtalade är underhuggare och gatuförsäljare i åt andra personer som är de som stått bakom handeln.

Yur# D@ Roch@ Cr?z är tidigare dömd bland annat för att vid flera tillfällen tillsammans med andra ha knivrånat ensamma tonåringar. Han dömdes så sent som 6 september 2022 till fängelse i ett år och tre månader för rån.

Läs mer om narkotikabrott

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!