Åtal för mord på oskyldig i Norsborg

Den 5 april 2022 sköts en 19-årig man till döds i Norsborg i Botkyrka kommun. Mordet skedde på en innergård i ett bostadsområde. Enligt DN ska 19-åringen ha jagats till platsen av två svartklädda och maskerade män. Motivet för att döda 19-åringen ska ha varit att han haft kännedom om en vapengömma.

Flera män har nu åtalats för inblandning i mordet. Tre av dem för mord. En 16-åring och en 20-åring, ska ha skjutit med var sitt vapen mot 19-åringen som hette Mousa (Mose) Chamoun. Han träffades med tio skott mot huvudet och överkroppen. En 22-årig man ska ha kört skyttarna till platsen och väntat tills de utfört skjutningen. Därefter körde han dem därifrån. Dessutom har ytterligare tre män åtalats för medhjälp till mord och grovt vapenbrott kopplat till dödsskjutningen. Alla de åtalade förnekar brott.

De två äldre av de mordåtalade åtalas också för en brutal händelse i södra Stockholm 2021. De misstänks för att tillsammans med en tredje man ha spärrat in målsäganden under en längre tid. De ska också ha tvingat honom att krypa omkring på golvet och dricka ur en vattenskål under hot, slag och sparkar. De åtalas också för grov våldtäkt mot personen efter en händelse med en flaska i lägenheten.

En av de som varit häktade i ärendet, Sv@nte J@kobsson, är kopplad till Rawa Majid (Kurdiska räven) genom ett större narkotikaärende. Yus?f C@n Akk@y@ är en annan person som också varit häktad. Han kan också kopplas till Rawa Majid genom den person som kallas Ghost i en lång rad chattar. Om de återfinns bland åtalade i ärendet är okänt.

Mousa Chamoun var tidigare ostraffad och ska ha haft ett stort socialt nätverk i Botkyrka. Han hade inga kända kopplingar till kriminella nätverk.


Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.