Nio personer med koppling till kurdiska räven åtalade

Sammanlagt nio personer har åtalats för en lång rad grova brott på olika platser i Stockholmsområdet. Av förundersökningen framgår att de åtalade troligen utgör en del av Rawa Majids, mer känd som ”Kurdiska räven”, kriminella nätverk. Han kallar sig även för olika varianter av namnet ”Animal” i chattarna, bland annat ”Animal NR 1” som även är det alias den ledande personen i ett annat omfattande narkotikaärende använder. Rawa Majids nätverk ingår märkligt nog inte i Aftonbladets kartläggning av kriminella nätverk i Stockholm.

Narkotikabrott

M#ck Golln*, Luc@s Zamor@ Sobr@do och Sv@nte J@kobsson har tillsammans och i samförstånd och huvudsakligen i överlåtelsesyfte,  förvärvat, förvarat och/eller innehaft en stor mängd narkotika. Det handlar om drygt 25 kilo cannabis, drygt 6 kilo amfetamin, drygt 2 kg kokain, ca 19 000 tramadoltabletter, drygt 1 000 alprazolam-tabletter, drygt 2 000 MDMA-tabletter, 12 dexamfetaminkapslar, 3 oxykodontabletter och 0,07 gram ketamin. Detta den 1 april 2022 och/eller en kortare tid dessförinnan på Glidgränd 5 i Hägersten, Stockholm.

Niklas Stenderup åtalas i samband med det för medhjälp till grovt narkotikabrott och M@rcus L@zic Joh@nsson för grovt narkotikabrott. Detta för att ha transporterat ca 1 kg kokain den 31 mars 2022 mellan Glidgränd i Hägersten och Snöbollsvägen i Sollentuna. Stenderup är känd som personen bakom darknethandelsplatsen Archetyp.

Våldsbrott

Flera åtal för olika våldsbrott ingår också i ärendet. Sv@nte J@kobsson och Luc@s Zamor@ Sobr@do åtalas också för grovt olaga tvång, kränkande fotografering och grovt vapenbrott. Detta efter att en film beslagtagits som visar hur de tvingar i en person narkotika under pistolhot och filmar när de tömmer ett magasin genom att göra ”patron ur” över hans huvud.

Sv@nte J@kobsson, Luc@s Zamor@ Sobr@do och Em#l Lind*löf R*uter åtalas dessutom för grov misshandel och ofredande. Detta för att ha misshandlat ytterligare en person och filmat händelsen. De två förstnämnda åtalas dessutom tillsammans med Ad@m Sh#li för misshandel och ofredande av samma person vid ett annat tillfälle. Sv@nte J@kobsson och Em#l Lind*löf R*uter ska dessutom, tillsammans med M@rcus L@zic Joh@nsson och Ad@m Gh@zaly, ha misshandlat och ofredat offret vid ett tredje tillfälle.

Andra brott

Därtill åtalas Sv@nte J@kobsson för två fall av grovt vapenbrott. M#ck Golln* och L#nus J@akkon*n åtalas var för sig för försök till grovt vapenbrott sedan det framkommer i chattar att de försökt köpa vapen.

Ad@m Gh@zaly står för tillfället också åtalad i ett annat ärende för delaktighet i systematiska åldringsbedrägerier i Uppsala.

I utredningen förekommer diskussioner om att hämnas på Abdul Ghaffar Haleem och hans sammansvurna för mordet på Sascha Dalgärd Viklund på Årstabron. Det är bland annat en person som går under aliaset Ghost som diskuterar detta med andra. I chattarna framstår Ghost som en högt uppsatt person i Rawa Majids organisation.

Aliaset Ghost förekommer också i ett annat rättsfall om ett mordförsök. I den förundersökningen förekommer också chattar där mordet på Christopher Caamano Aoun från Headshotligan (HSL) i januari 2022 diskuteras. Eventuellt rör det sig om en medlem i Filterlösa Grabbar (FLG) vid namn Abdirizaq Olol Yusuf var smeknamn är Ghost. Om det är på det viset är det också han som ingår i Rawa Majids kriminella nätverk.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!