Två personer i Husby skjutna

Vid halvfemtiden igår hittades två personer med skottskador vid Nidarosparken i Husby. Båda var vakna och talbara när polis kom till platsen. Båda männen fördes till sjukhus. Enligt vittnesuppgifter lämnade en eller två gärningsmän platsen med hjälp av elsparkcykel. Två män har gripits som misstänkta för delaktighet i skjutningen.

En av de skadade männen ska enligt  uppgifter media vara i 20-årsåldern och den andre i 45-årsåldern. Om de eller skyttarna har en koppling till kriminella nätverk och gäng vill inte polisen uppge men det är väl sannolikt. I så fall skulle det väl handla om Husby Hyenor eller någon av de falanger som grupperingen enligt vissa uppgifter ska ha splittrats i. SVT skiljer i sin kartläggning av gängen i Stockholm på Husbynätverket och Husby hyenor och så gör också Aftonbladet.

För några år sen var skjutningar vanligt i stadsdelarna på Järvafältet i norra Stockholm men numera är det vanligare med skjutningar i södra Stockholm. Situationen på Järvafältet har lugnat ner sig avsevärt.

Läs mer: