Bomb i Södertälje kopplad till bomb i Djursholm?

Natten till igår exploderade en bomb vid en lägenhet på högsta våningen i ett hus med loftgångar på Robert Anbergs väg i Ronna, Södertälje. Adressen ligger precis vid Ronna Centrum. Vid explosionen skadades en ung man i 25-årsåldern. Han ska ha befunnit sig nära dörren när explosionen skedde men skadades bara lindrigt. Han fördes dock med ambulans til sjukhus.

Två personer har också gripits som misstänkta i samband med sprängningen. Förutom allmänfarlig ödeläggelse så utreder polisen händelsen som försök till mord.

På den aktuella adressen bor det flera personer med samma efternamn som personen som bor i den bombade villan i Djursholm. Namnet är Hanna. Det är dock ett vanligt arameiskt (syrianskt/assyriskt) namn så det betyder sannolikt ingenting.

På den översta våningen tycks det dock inte bo någon person med det efternamnet om den adress och det nummer på gatan som blivit identifierat är korrekt. Däremot finns det två unga män i 25-årsåldern på den våningen. Ingen av dem verkar ha någon som helst koppling till kriminalitet då de inte är dömda. Men det kan ju ändå vara så. Vilket skulle kunna förklara sprängningen.

Polisen uppger att de utreder om de två bomberna har koppling tillgängkriminalitet. Det behöver väl knappast utredas utan det är något som är i högsta grad mycket troligt.

Läs mer om Södertälje

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!