Bomben i Norrköping – bombfabrik som flög i luften?

Tidigt i morse ungefär klockan kvart sex exploderade en sprängladdning i ett bostadshus på Luntgatan i centrala Norrköping. Efter explosionen uppstod en brand i lägenheten där explosionen skedde. Den aktuella lägenheten är enligt uppgifter bebodd men inga personer är skrivna på adressen.

Branden spred sig till husets vind och vidare vilket innebar att många fick evakueras. Totalt har cirka 150 personer ha evakuerats från sina bostäder. Åtta personer har fått lindriga skador i samband med explosionen och branden. De fördes till sjukhus med ambulans. Två av dem ganska snart efter explosionen, de andra senare.

Vid middagstid greps två personer, en man och en kvinna, som misstänkta för inblandning i händelsen. Misstankarna gäller allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

En del tyder väl på att de två gripna skulle kunna var personer som tillverkat en bomb i sin lägenhet. Bomben exploderade sen av misstag. Men samtidigt kan de inte ha varit nära bomben då den exploderade för då borde de ha varit skadade. Det kan förstås vara de två först skadade som fördes till sjukhus. Men då tycker man att skadorna borde vara värre än lätta skador.

Olyckor i samband med bombtillverkning har hänt förut.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.