Explosionen i Nyköping var sannolikt en bomb

Enligt polisen var det med all sannolikhet en bomb som exploderade i en lägenhet i Brandkärr i Nyköping i måndags:

Sent på tisdagskvällen berättade utredningsledaren Bengt Jansson för Expressen att de misstänker att det rör sig om en bomb, men poängterade att man inte hunnit analysera sprängmedlet.
– Vi bedömer att det var en bomb men vi vet ännu inte exakt, säger Jansson till tidningen.

Polisen misstänker att de två män som dödades vid explosionen i Nyköping är två välkända kriminella. Det uppger flera poliskällor. Men enligt den officiella versionen är identifieringen ännu inte klar.

– Jag har fått beskedet att identiteten på de båda männen bör vara säkert fastställd under onsdagen, säger Christer Sjökvist vid Nyköpingspolisen.
Innan dess vill spaningsledningen inte uttala sig om vilka de döda var.

Två män dog men de är ännu inte officiellt identifierade. Flera medier uppger dock att de två männen är kända av polisen sen tidigare och har kopplingar till gängkriminalitet. Enligt flera obekräftade uppgifter ska i alla fall den ena personen vara en kristen man från Irak. Det är  med stor sannolikhet så att vi kan avskriva alla misstankar om förberedelse till nån from av terrorbrott, utan det sannolika är att de två männen hanterat en bomb eller sprängämnen i syfte att använda dem i nån form av brottslig verksamhet. Alternativt är det någon som sprängt dem i luften som en del i en kriminella uppgörelse.

Den man som är folkbokförd på den aktuella adressen är troligen inte inblandad och inte heller en av de döda. Han har hyrt ut lägenheten i andra hand.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements