Märklig kritik av tidningen Parabol

Eric Rosén har skrivit en märklig kritik av nättidningen Parabol på Aftonbladet Kultur. Parabol har nämligen bara långa artiklar. Djuplodande, ibland intressanta, ofta intellektuella eller kvasi-intellektuella, ibland märkliga eller otroligt märkliga. Men de är långa och tar tid att läsa. Det är ovanligt med en sådan tidning/tidskrift på nätet.

Detta är enligt Eric Rosén tidningens största problem. Ingen vill väl läsa nånting som bara har seriösa, långa och läsvärda artiklar menar han. Det måste lättas upp. Så som Aftonbladet gör. Detta skriver han efter att först ha skrivit att det är en intressant tidning med välskrivna artiklar och intressanta medarbetare, Men enligt Rosén kommer ingen att läsa tidningen om den inte varvar det ”tunga” materialet med lättsam skit på det sätt som Aftonbladet gör.

Om det är intressant snabbmat med vänsterprägel som Eric Rosén är intresserad av kan han läsa Magasinet Konkret. Vill han ha ointressant skit är Aftonbladet fyllt med sånt till brädden. Är han ute efter lite av varje men forfarande intressant finns ETC. Vill han ha den typen av artiklar som finns i Parabol kan han välja Parabol, Röda Rummet eller Clarté.

Det är olika typer av tidningar och det finns ingen anledning att de alla borde försöka se ut som Aftonbladet eller ens varandra. Än mindre kritisera nån av dessa små tidningar för att de valt en nisch istället för att låtsas vara en kvällstidning. Eric Roséns kritik är bara konstig och märklig.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!