Cannabisodling gav fängelse för tre unga män

Tingsrätten i Falun har dömt tre unga män för grovt narkotikabrott till fängelse mellan två och tre år. Enligt tingsrätten har männen tillsammans och i samförstånd olovligen bedrivit en omfattande framställning av narkotika, genom odling av cannabis avsedd för missbruk. De tre unga männens cannabisodling gav fängelse.

Den 23 oktober 2023 anträffade polisen en stor cannabisodling i en industrilokal i Hedemora. 364 cannabisplantor i tillväxtfas och nio kasserade cannabisplantor påträffades i ett för ändamålet särskilt byggt odlingsrum. Tre unga män åtalades för grovt narkotikabrott.

I rätten har männen på olika sätt försökt förminska sin inblandning i brottet och lagt skulden på varandra.

Tingsrätten dömde dock männen för brottet. De konstaterade i domen också att även om det är osäkert hur stor mängd cannabisodlingen skulle ha genererat, så stod det klart att det varit fråga om en odlingsverksamhet som syftade till att framställa en större mängd narkotika, som på gatunivå skulle ha ett värde om minst en miljon kronor.

– Det har varit fråga om en i det närmaste professionellt anordnad odling som krävt planering och goda kunskaper i hur cannabis odlas, säger rättens ordförande rådmannen Åsa Nord.

Domarens uttalande verkar något tveksamt för det hela framstår som ganska amatörmässigt även om det handlade om ganska många plantor. Och tingsrätten dömde ju dem till ganska kort straff med tanke på sammanhanget och mängden.

Ett svar på “Cannabisodling gav fängelse för tre unga män”

  1. Uppsåt och ”professionalism” är två olika saker. Kriminalhistorien är fylld av fall där uppsåtet varit väsentligt mycket större än förmågan att förverkliga detsamma.

Kommentarer är stängda.