Planerat mord i Gävletrakten

Planerat mord i Gävletrakten. Sex personer greps i Bomhus i Gävle natten till tisdag den gångna veckan. De greps som misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. Fem män och en kvinna. Kvinnan och tre av männen är i 30-årsåldern. En fjärde man är en äldre tonåring, Den siste av de häktade är en ung tonåring. Det är oklart om det planerade mordet har en koppling till mordet på Drottninggatan i slutet av juli. Men det verkar väl ganska sannolikt.

En av de sex, kvinnan, släpptes snart fri men fem personer häktades. Kvinnan är dock fortsatt misstänkt för brott. Två av de häktade ska ha en koppling till Bandidos MC.

De misstänkta

En av de häktade männen bor numera i Karlstad. Han heter Chr#sti@n C@l#n och har en koppling till Bandidos MC. Tidigare har han varit bosatt i bland annat Gävle och Sandviken. Han förekommer i minst 15 avsnitt i brottsregistret. Främst handlar det om stölder, narkotikabrott och grova våldsbrott. Senaste domen föll i december 2022. Då dömdes han till 1,5 års fängelse för bland annat häleri.

I Karlstad bor ytterligare en av de häktade männen. Han heter Ad@m Sund€l#n och förekommer i minst tio avsnitt i belastningsregistret. Dömdes senast i januari 2023 till fängelse i ett år och nio månader för grov misshandel, grovt hemfridsbrott, narkotikabrott och ringa dopningsbrott. Har också fällts för bland annat grov utpressning, grovt olaga tvång, grovt hemfridsbrott, misshandel och våldsamt motstånd. Han har också en koppling till Bandidos MC.

En annan av de häktade männen är skriven i Enskede i Stockholm. Det ska handla om Q?€ncy M?ns# L€l0 och han har tidigare dömts till dagsböter för narkotikainnehav. Har har ställt sin för rätta för ofredande och två fall av olaga hot men frikändes. Häktades av Uppsala tingsrätt den 12 juni 2024 för medhjälp till människorov. Två veckor senare hävdes häktningen.

Slutligen är en tidigare ostraffad 18-åring från Linköping häktad liksom en 16 år gammal pojke. När pojken var 13 år gammal omhändertogs han enligt LVU och placerades på ett ungdomshem. Där missbrukade han droger och uppträdde hotfullt mot både jämnåriga och vuxna. 2023 beslutades det återigen om omedelbart omhändertagande enligt LVU. Detta på grund av brottslighet och umgänge med andra brottslingar.

Läs mer:

Ett svar på “Planerat mord i Gävletrakten”

Kommentarer är stängda.