Dödsskjutning i Botkyrka

Dödsskjutning i Botkyrka. Strax efter klockan åtta på tisdagskvällen fick polisen larm om skottlossning mot en bil i rörelse i nära Kärsby IP i Norsborg. Mannen i 20-årsåldern som körde bilen och hans bil kan som det verkar ha träffats av skott, tappat kontrollen över fordonet och därför krockat med ett träd.

Det kan också vara så att bilen först kan ha exploderat. Det förekommer också uppgifter om att en handgranat kastats mot bilen. Därför kallades också nationella bombskyddet till platsen. Om det är så kan det vara så att explosionen gjorde att föraren tappade kontrollen och kraschade. Därefter kan han sen ha skjutits. Utredningen kommer sannolikt att visa vad det var som skedde.

Mannen var fortfarande vid liv när polisen anlände till platsen men avled senare på sjukhus. Mannen är enligt uppgifter känd av polisen sedan tidigare.

Polisen uppger att de undersöker om händelsen är gängrelaterad. Som jags er det är dt i högsta grad troligt att det hela är kopplat till nån konflikt i gängmiljöer.

Bilen ägs enligt uppgift av bolaget H.I.D.G International KB som ägs av en familj vid namn Gill. Om de har nåt med händelsen att göra är däremot oklart. Ingen av ägarna är i 20-årsåldern. Den ene delägaren och hans fru äger också H.I.D.G International AB som verkar sakna aktiv verksamhet.

Läs mer:

 

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.