Man i Osby skjuten till döds

Man i Osby skjuten till döds. Polis kallades till Såggatan i Osby strax innan klockan tio under onsdagskvällen den 16 oktober. Detta med anledning av en misstänkt skottlossning. När polisen kom till platsen hittade de en man i 20-årsåldern med skottskador vid en bensinmack. Han omhändertogs av amublanspersonal och kördes till sjukhus. Cirka två timmar senare avled mannen på sjukhuset.

Osby är en liten ort i nordöstra Skåne mest känd för att det där en gång i tiden tillverkades BRIO-leksaker. Varken tillverkning eller huvudkontor för företaget finns dock kvar idag. Men det finns flera andra småföretag på orten som inte på något sätt kan sägas vara ett usatt område.

Men största parti i Osby är Sverigedemokraterna vilket väl tyder på att det finns en del sympatier för kriminella grupperingar. Dessutom finns det säkerligen en hel del rasistiska åsikter på orten. Vilket naturligtvis också det är ett stort problem. Att det sker ett mord på den lilla orten kanske ur det perspektivet inte är så förvånande. Men att hitta en man i Osby skjuten till döds är naturligtvis ändå mycket ovanligt.

Med tanke på att det var ett skjutvapenmord så har det troligen gängkriminella kopplingar men det kan som vi sett i andra fall också handla om högerextrema kopplingar. Det sistnämnda ser jag dock inte som så troligt i detta fall.


Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.