Ompröva uteslutningen av Kristofer Lundberg

Beslutet att utesluta Kristofer Lundberg från Vänsterpartiet upprör, både inom och utanför partiet. Lundberg som i egenskap av ordförande bidragit till att bygga upp en stark partiförening i Angered kring bl a solidariteten med det palestinska folket är en viktig kraft för hela rörelsen.

Att ett stort antal palestinska föreningar protesterat mot partiledningens agerande visar vilka skador denna exkludering åstadkommer. För de flesta palestinier utgör rätten till väpnat försvar mot ockupationen en självklarhet som också stöds av folkrätten.

Att Vänsterpartiet inte stödjer PFLP kan omöjligen utgöra skäl att förbjuda medlemmars dialog eller kontakt med organisationen för att lyssna på dess åsikter. Terrorstämplingar från USA och EU kommer och går. Skulle medlemmarna ha förbjudits kontakt med Nelson Mandelas ANC till 2008 – då terrorstämpeln till sist hävdes? Är det USA:s regering eller EU:s högermajoritet som ska avgöra vilka Vänsterpartiets medlemmar får diskutera med?

Uteslutningen av Kristofer Lundberg kan inte tolkas på annat sätt än att partiledningen viker sig för drevet från borgerligheten istället för att gå till motangrepp mot dem som stöttar folkmordet i Gaza. Det är förödmjukande, skadar partiet och Palestinasolidariteten i stort.

Vi uppmanar Vänsterpartiets partistyrelse att ompröva sitt beslut.

Socialistisk Politik, styrelsen

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.