Halvera priset på månadskort i Göteborg!

Vänsterpartiet i Göteborg vill att priset på månadskort i kollektivtrafiken ska halveras. Tillsammans med Miljöpartiet har de lagt ett förslag till kommunstyrelsen om att sänka priset på ett månadskort till 400 kronor.

Idag kostar ett månadskort i Göteborg 815 kronor. Enligt en granskning gjord av tidningen Hem & Hyra har priset på ett månadskort i Göteborg höjts med hela 83 procent sen 2009. Vidare tog högerstyret bort Göteborgssubventionen på 135 kronor.

Det här är viktig jämlikhetssatsning. Genom att göra kollektivtrafiken lättare, bättre och billigare får fler att resa kollektivt vilket i sin tur minskar utsläpp, trängsel och buller. Vi är många som är överens om att minska utsläppen och snabba på klimatomställningen. Vi börjar nu.

Förslaget innebär rent praktiskt att halveringen ska införas från den 1 augusti och i första hand gälla året ut – och efter ett eventuell maktskifte i höst vill man att sänkningen blir permanent. Halveringen av månadskortet i Göteborg finansieras med pengar som idag inte används i kommunen. Kommunen väntas göra ett omfattande överskott.

Läs mer om kollektivtrafik

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!