Skjutning i en villa i Skurup – man död

Vid 11-tiden på lördagskvällen dödades man i 50-årsåldern vid en skjutning i en villa i Skurup. Enligt uppgift ska det handla om en adress på Ejderstigen och en person som är pappa till två unga kriminella män. Om det är denna man det handlar så har han själv ingen koppling till brottslighet eller kriminella gäng.

Det betyder också att den aktuella dödsskjutningen i så fall är kopplad till en tidigare skjutning den 29 juli på Västergatan i Skurup. Då skadades en man.i 20-årsåldern vid en skjutning. Två dagar efter skjutningen anhölls en annan man i 20-årsåldern för skjutningen.

Åklagaren har anhållit en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en man i 20-årsåldern, som i måndags kväll hittades skottskadad i centrala Skurup.

– Mannen är inte livshotande skadad. Utredningsarbetet går nu vidare med förhör och tekniska undersökningar. Vad som har föranlett händelsen är något som utredningen får visa, säger senior åklagare Mathias Larsson som är förundersökningsledare.

Mannen som heter M@x#milian M@lmqu#st blev senare också häktad som misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Han är skriven på den adress där dödsskjutningen verkar ha inträffat och är tidigare dömd för många mindre brott vid flera tillfällen. Vid den tidigare skjutningen gjorde polisen också husrannsakan på den aktuella adressen.

Senare på natten till idag (söndag) var det även skottlossning i en lägenhet i Hermodsdal i Malmö. En man i 25-årsåldern blev allvarligt skadad. Denna skjutning är dock enligt polisen inte kopplad till händelserna i Skurup.

Ett svar på “Skjutning i en villa i Skurup – man död”

Kommentarer är stängda.