Svartsjukedrama bakom våldsamheter i Hagsätranätverket

Svartsjukedrama bakom våldsamheter. Enligt uppgifter i Afronbladet är flera våldsdåd i Stockholms den senaste tiden riktade mot en man som ska ha tillhört eller samarbetat med Hagsätranätverket. Det är emellertid inte han som drabbats utan släktingar till honom.

Bakom våldsdåden står enligt uppgifterna i Aftonbladet en man som med säkerhet är kopplad till Hagsätranätverket. Mannen tros ha beställt de två första dåden i Märsta och Hjulsta. Han greps dock torsdagen den 3 oktober och häktades på fredagen, misstänkt för anstiftan till mord. De två männen ska tiidgare ha samarbetat.

Totalt handlar det så här låpng om tre våldsdåd. Den 28 september sköts det flera skott mot en bostad i Märsta. Görningsmannen sköt dock troligen mot fel adress. Några dagar senare skedde en sprängning i Hjulsta. En port i ett flerfamiljshus blev förstörd. Och i lördags, den 5 oktober, sprängdes det för andra gången vid samma fastighet i Hjulsta. Alla dåden riktades mot anhöriga till den förmodade måltavlan.

Samma dag som Hagsätramannen greps så grep polisen också flera personer kopplade till några skjutningar mot personer i Farsta äldre. Hagsätramannen har vad jag förstår inga kopplingar till det ärendet.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Ett svar på “Svartsjukedrama bakom våldsamheter i Hagsätranätverket”

  1. Svartsjuka, ett ”klassiskt” motiv för våldsbrott, har väl följt oss under hela mänsklighetens historia och så kommer det att fortsätta. Det finns skäl att antaga att våldsamheter inte sällan kan relateras till människor beskaffade med olika former av personlighetsstörningar och/eller användning av droger. Det mesta av svartsjuka renderar knappast i uttryckligt våld men påverkar förstås ändå inblandade personer på olika sätt. Om det hela sker i gängmiljö, med dess våldskapital och troliga överrepresentation av narcissistiskt lagda personer, ökar högst sannolikt risken för våldsamheter.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.