Lita inte på polisen

Carl Persson som var rikspolischef på den tid som Geijer-affären eller bordellhärvan utspelades vägrar fortfarande uttala sig om affären utöver det han skrivit i sina egna memoarer. Att han var en av dem som hjälpte Olof Palme och de andra ledande politikerna i Sverige att mörklägga hela bordellaffären är något han helt vägrar kommentera.

För mig framstår det som uppenbart att polisen inte har rent mjöl i påsen när det gäller hanteringen av Geijer-affären. Det gjordes vad jag förstår överhuvudtaget ingen utredning av misstankarna om sexuellt utnyttjande av minderårig. Istället lades locket på och utredarna förstörde dessutom utredningsmaterialet enligt de uppgifter Ove Sjöstrand lämnat till tidningarna.

Även i andra skandaler som utspelade sig på 1970-talet och det därefter följande 80-talet spelade polisen en konstig och underlig roll. Det gäller IB-affären, sjukhusspionen, turerna kring Anna-Greta Leijon och Norbert Kröcher och styckmordet på Catrine da Costa.

Läs gärna bokenKommando Holger Meins” som behandlar Norbert Kröcher och kidnappningsplanerna på Leijon (Operation Leo) liksom ambassaddramat på västtyska ambassaden (det näst värst terrordådet i Sverige genom tiderna) för att få en bild över några av den tidens händelser.

I fallet Catrine da Costa verkar det sannolikt att polisens och åklagarnas utredningsarbete lett till att två män fått sina liv förstörda. Det mesta tyder väl idag på att de är oskyldiga till både likstyckning och mord.

Om någon skulle tro att polisens skumheter, misstag, klantigheter och olagligheter skulle ha upphört därefter så måste jag tyvärr ta er ur den fantasin. Det finns tecken på att det kan finnas korruption inom polisen i Göteborg, vilket gör det svårare att bekämpa den organsierad brottsligheten där och i Stockholm har misstanke om korruption och samarbete med gangstergäng lett till utredningar.

Personligen glömmer jag inte heller alla olagligheter och övergrepp polisen gjorde sig skyldiga till i Göteborg år 2001. Därmed inte sagt att allt de gjorde då var fel.

En som nog håller med mig om att polisen egentligen inte blivit mycket bättre sen 1970-talet är förmodligen Leif GW Persson som har också låtit sig intervjuas, något som Jinge skrivit om.

Inte heller får vi väl glömma hur klantigt hela utredningen eller ska vi säga utredningarna om Palme-mordet skötts.

Bloggat: Att arbeta som eskort,
Borgarmedia: Dagen,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
—————————————————————————
I bloggosfären: Lasse, Feministisk vänstertjej och Sjölander om moderaterna och deras samarbete med sverigedemokraterna. Kamferdroppar och Alliansfritt Sverige om klimathotet samt Jinge om Bush och Esbati om SD.

Advertisements

4 Svar på “Lita inte på polisen”

  1. Palme och Geijer med finfina tjejer. Slogan frn slutet av 70-talet. Märkligt. Ingen har stämt förläggaren. Talande tystnad.

Kommentarer är stängda.