Korruption inom polisen?

När kriminella från nåt av de olika gangsternätverk som finns i Göteborg grips i andra länder vill de helst inte bli utlämnade till polisen i Göteborg. Detta därför att de anser att det finns poliser och anställda på häktet i Göteborg som är betalda av andra gäng.

Ryktena om korruption inom polisen i Göteborg är inte alls nya. De fanns på 70-talet också. Då sade ryktena som var allmänt kända inom den kriminella världen och i vänsterkretsar att det fanns en överenskommelse mellan polisen och kriminella i Göteborg.

Överenskommelsen skulle gå utpå att de kriminella skulle hålla borta heroinet från Göteborg mot att polisen skulle tillåta porrklubbar och viss amfetaminlangning. Jag har aldrig hört talas om att det någonsin framlagts minsta bevis för att detta rykte skulle vara sant.

Däremot är det känt att en polis under lång tid ägde en fastighet i vilken en av Göteborgs största porrklubbar låg. Västkustens pärla har än idag fler porrklubbar än någon annan svensk stad. Men detta bevisar inte på något sätt att ryktet skulle vara sant.

Kriminella har stor anledning att själva plantera den här formen av rykten för at öka sin pondus. Genom att uppge att man skyddas av poliser kan man skaffa sig mer makt.

I politiska sammanhang förekommer också rykten om korruption inom Göteborgs-polisen. Nämligen att de i vissa sammanhang skyddat högerextremister. Här finns mera belägg för att ryktena kan vara sanna. Bevisföremål mot högerextremister har försvunnit från polisen i Göteborg.

Borgarmedia: GP1, GP2, DN1, DN2, DN3, GP3

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

11 svar på “Korruption inom polisen?”

  1. Vad nytt?
    Har några gånger varit med om att tips ang organiserad brottslighet i form av narkotaika/ trafficking inte ens bokförts av en viss polis..så de som tagit över efteråt har inte hört talas om de tipsen som skulle varit värdefulla. Men att påstå att det enbart handlar om Göteborgs polisiära verksamhet är naivt..
    Du har Alingsås och enstaka poliser i Borås oxå- glöm aldrig att se helheten!

Kommentarer är stängda.