Kan många fler berätta sanningen?

Del 5 av 6 i serien Bordellhärvan

Är det samma sanning? Minns man samma saker. Den riksdagskvinna, tidigare prostituerad som figurera i Deanne Rauschers och Janne Mattssons bok Makten, männen, mörkläggningen, vad har hon att säga? Andra prostituerade, vad har de att säga? Frågan är varför inte någon träder fram. Är det så att de inte kan bekräfta uppgifterna från de kvinnor som stämt staten? Eller är det så att de inte vågar? Enligt den ovan nämnda boken har det förekommti hot mot flera inblandade personer. Är det sånt som avskräcker andra från att träda fram. Frågorna är många som jag ser det.

Hot och påtryckningar är något bekräftas av åklagaren i målet mot Doris Hopp, Eric Östberg, så det finns all anledning till att tro på att sådant ägde rum. Men kan det verkligen hindra folk från att träda fram idag?

Det är naturligtvis bra om JK nu faktiskt granskar ärendet, men ännu bättre är det att tillsätta en oberoende kommission som får i uppdrag att utreda det hela noggrant och grundligt.

Slutligen och inte minst viktigt är väl att vi faktiskt lyssnar på de utsatta kvinnorna och tar deras berättelser på det allvar de förtjänar. Därför borde naturligtvis en oberoende kommisssion tillsättas och dessutom borde fler personer ta det hela på allvar och träda fram för att skapa klarhet i vad som hände. Det är oansvarigt och föraktfullt att inte göra detta. Oavsett om man kan bekräfta eller inte bekräfta det som de två utsatta kvinnorna berättat.

Intressant?
Bloggat: Josefin Brink, Kamferdroppar
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Mörkläggningen av Geijer-affärenÖverklassen skyddar sig själva >>
Advertisements
  1. Såg du inslaget med GW på morgonnyheterna TV4 idag söndag? Jag tappade digitalsignalen under någon minut, men det jag såg var intressant. Och stärker mig i min uppfattning.

  2. det gör dom ju för att misskreditera vissa partier och intressen etc.
    det är ju sån anda i samhället.

  3. Pingback: Piratpartiet, porren och politiken | Svensson