Man skjuten på Södermalm i Stockholm

Polisen larmades om att en skottlossning ägt rum på Allhelgonagatan på Södermalm kring 18:20 på måndagskvällen. En man skjuten på Södermalm var larmet. På platsen påträffades en skottskadad man i 40-årsåldern och livräddande åtgärder sattes in. Hans liv kunde dock inte räddas utan han avled på platsen.

Polisen har gripit en person för inblandning i brottet. Vid brottet avlossades ett flertal skott och flera bilar på gatan träffades. Dessa bilar togs i beslag för teknisk undersökning.

Den skjutne mannen hette Pablo Zamora Perez och har tdigare varit kopplad till Dalennätverket men bytte sida vid nåt tillfälle och blev allierad med Räven (Rawa Majid) och Foxtrotnätverket. Innan han kopplades till Dalennätverket ska han ha varit med i FFL (Fucked for Life). Han förekommer på bilder ihop med personer som Simon Mellin, Victor Miah, Mario Golzar Mia, Lamin Dibba och Gebril Sidibeh (Gibbo). Zamora Perez förekommer 35 gånger i brottsregistret sen 2002 och har alltså dömts en massa gånger för en mängd olika mindre brott.

Den gripne är en man i 20-årsåldern. Han stoppades i närheten av brottsplatsen och uppgav då att han hade blivit beskjuten i samband med skottlossningen. Polisen trodde uppenbarligen inet påd en uppgifter och grep honom istället som misstänkt i ärendet. 20-åringen har tidigare dömts för en rad mindre brott men inte för några grova våldsbrott.

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.