Så jävla dumt!

Ireen von Wachenfeldt säger verkligen en del dumma saker. Eller är det oskicklighet? Förstår hon inte vad det hon säger betyder? I så fall är hon osedvanligt osmart. Hennes senaste är i klass med en del av Per Ströms uttalanden. Nu heter det att ”män är värre än djur”. Därför att det finns enstaka män som njuter av kvinnors lidande så är vi tydligen alla värre än djur verkar hon tycka. Jag tvivlar faktiskt på det. Jag misstänker att hon bara är klantig. För mig hade det varit okej att säga att det finns män som är som djur, eller det finns enstaka män som är värre än djur. För det kan säkert vara korrekt att det finns enstaka män som inte är riktigt som de ska på detta plan.

Per Ström har ju visat oss att det finns män som inte är riktigt som de ska på andra sätt, mer sansat och acceptabelt. Det finns säkert män som är totalvrickade också. Bland annat på det sätt som Wachenfeldt påstår. Fast hon verkar men att alla män är det (eller är hon felciterad av Aftonbladet och Mana?) och det verkar i alla fall för mig vara ett mycket underligt och korkat påstående.

Med sådana vänner som Wachenfeldt behöver feminismen inga fiender. Oavsett om hon menar det hon säger eller om det beror på att hon är ovanlig oskicklig och klumpig med tidningar och media.

Läs också:
Mansförtryck?

Borgarmedia: AB1, AB2,
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements

16 Svar på “Så jävla dumt!”

 1. Jo men antagligen har hon inte sagt det. Det är väl nån ”dum reporter” som ”klippt ihop det” så att det blev något annat.
  Vilket motsägs av det jag läst om hennes egen bok…

 2. ‚Äì Jag skulle ha sagt att män är värre än djur. En del våldsamma män kan till och med njuta av kvinnors lidande. Det gör inte djuren, säger hon till Mana.

  Så vad säger hon? Det står vad jag förstår helt klart att hon talar om ”en del våldsamma män” – inte varenda jävla man.

 3. Jag tycker att Wachenfeldts nya uttalande är precis lika korkat som det förra. De flesta män kommer att uppfatta det precis som att hon menar alla män är värre än djur. Men som sagt, jag misstänker att hon menar att en del män (enstaka män) är värre än djur. (våldsamma våldtäktsmän exempelvis). Som ju det kan finnas skäl till att tycka.

  Men det är faktiskt inte det hon säger. Om hon verkligen emnade att uttala sig om att enstaka män är värre än djur. Varför gör hon inte det tydligare då? Varför vara så otydligg att tolkningen garanterat kommer att bli att hon säger att män (generellt) är värre än djur.

  Oavsett vilket. Uttalandet som det är nu är dumt och korkat.

 4. Hon gör ju lite satir med männens bild. Kan inte man fatta att det är en liknelse eller mer en lekfull bild med mannen… Måste folk ta saker så himla allvarligt

 5. Hon kanske tycker att män orsaker mer smärta i världen än vad djur gör? Hon kanske gör en sådan liknelse och framställer då mannen som värre än ett djur. .so what..

 6. Hmm, apropå ”so what..”:

  Jag utgår från att Wachenfeldt innerst inne vill få till en debatt kring de konkreta problem som faktiskt existerar vad gäller vissa mäns våld mot vissa kvinnor.

  (Nu existerar ju ett antal exempel på motsatsen också, naturligtvis, d.v.s vissa kvinnors våld mot vissa män, men då antalet sådana fall de facto är lägre så får vi väl acceptera att det större problemet av de två angrips först, även om jag personligen skulle föredra att det mer generella problemet med människors våld mot andra människor var det som sattes högst på agendan. Nåväl.)

  Att med den ambitionen i åtanke för *andra* gången göra ett uttalande som är så radikalt polariserande (och i viss utsträckning t.o.m provocerande) gentemot den enorma majoritet av män som faktiskt *inte* utövar våld mot några kvinnor överhuvudtaget och som tvärtom sympatiserar med strävan att motverka det våld som faktiskt existerar … måste jag personligen anse som osedvanligt osmidigt, ogenomtänkt, ja, t.o.m korkat.

  Jag själv, som *icke* utövar våld mot vare sig kvinnor eller någon annan, har väldigt svårt att ta en debattör på allvar som vid upprepade tillfällen synbarligen ger uttryck för en vilja att provocera (avsiktligt eller ej) snarare än att hitta vägar som för oss närmare lösningar på problemen.

  Inte alla män utövar våld mot kvinnor. Detta är ett faktum. Att påstå något annat leder inte till en konstruktiv väg framåt.

 7. Problemet är väl som vanligt feministers/vänsterns oförmåga att se individen. Allt och alla ska klumpas ihop till grupper. Har man en sån förenklad världbild kan man utan problem blanda ihop enstaka individer ur en grupp med hela gruppen. Oftast gör man det medvetet för att den egna gruppen ska framhävas som finare eller godare än andra.

 8. Feminism och vänster är ju inte direkt samma sak. Inte heller vet jag om Wachenfeldt är vänster.

 9. Elin, vad babblar du om?

  ”Ni får tåla lite” Är det jag hör i mina öron.

  Inte fan tänker jag tåla något. Bara för att det finns as till MÄN och KVINNOR här i världen så tänker inte jag ta del av någon kollektiv bestraffning.. I helvette heller, så bra som jag beter mig mot folk i min närhet så bör jag fan ha medalj.

  Ge dom fingret så tar som snart hela armen, nej jag bjuder inte lite på mig själv här inte.

 10. det man läser i artikeln är att:
  hon ångrar att hon sa som hon gjorde vid sitt första uttalande…
  inte på grund av att det är kränkande och nedtryckande till alla män.
  inte på grund av att hon menat som ”en lekfull bild” av män
  inte på grund av att hon hade tanken på satir…

  ..nej, hon ångrar sitt uttalande eftersom hon inte tagit i ordentligt – eftersom män är VÄRRE än djur…

  Kvinnan är antingen grymt smart för att fixa PR till sig och sin produktion eller så är hon i klass med nazisterna – som i princip uppfann ett äckligt effektivt sätt att utrota det som de tyckte var värdelöst…

  vore jag stöpt i samma form som Ireen skulle jag säga att snart är vi där eftersom att ireen säger som hon gör och hon är kvinna – så måste väl alla kvinnor tycka som hon.. eller?

  isåfall – ska jag begära hjälp… från djurens rätt!

 11. Okej… jag vet att det finns många kvinnor som skadar män emotionellt och till och med njuter av det. Jag hör inte ofta om män som njuter av att deras flickvänner ligger och gråter framför dom för att han skall ”ta tillbaka dem” eller liknande.
  Vet dock att det finns rättså många kvinnor som känner sig nöjda och mår bra av det.

  Kanske är det så att kvinnor skadar män emotionellt och män skadar kvinnor fysiskt?

 12. ONödigt och dumt att säga, lär det inte finnas” onda” kvinnor också, som är minst lika sadistiska som hustrumisshandlare? Så alltså, människor är värre än djur? Eller bara somliga.

 13. förresten, detta är som att säga : kvinnor är korkade, eftersom det finns kvinnor som jämför män med djur.

 14. Hur som helst är våldet mot kvinnor ett betydligt större problem än Ireen von Wachenfeldts uttalanden. Jag behöver inte sjukhusvård pga av hennes åsikter, jag behöver inte gå under jorden, byta identitet, flytta till en annan del av landet och vara livrädd för att bli hittad och ihjälslagen.

  Bli gärna irriterad, men skilj på viktiga frågor och struntsaker.

 15. Är det ok att säga att svarta människor är mördare eftersom det mördas osedvanligt mycket i Kenya nu?

  Är det okej att säga att kvinnor gör karriär med brösten eftersom Gynning och co gjort det?

  Är det okej att säga att muslimer är trångsynta bara för att det finns talibaner?

  Orden betyder det man säger inte det man menar!
  Någonstans måste man förstå var gränsen går även om man är manshatare!

Kommentarer är stängda.