Folket och eliten går i otakt

Folket i Sverige är uppenbarligen mot FRA-lagen och ökad övervakning. Det är ju inte att undra på, för folk vill ju inte ha en ny STASI-stat eller ett 1984 i verkligheten.

I EU-frågan går folken i Europa och politikerna så i otakt att de flesta länders regeringar inte vågar tillåta folkomröstningar. När det blir folkomröstning, som i Frankrike och Nederländerna förra gången eliten försökte få igenom en ny EU-grundlag och på Irland denna gång, så blir det NEJ från folket. Förmodligen skulle det också bli resultatet om vi hade en folkomröstning om EU-grundlagen i Sverige. Men det vågar inte politiekrna gå med på. För de och resten av den svenska eliten vill ju ha ett odemokratiskt EU, med en odemokratisk grundlag och elitstyre.

I Sverige vill de flesta i riksdagen privatisera mer, men dett har inget stöd bland folket, vars majoritet hellre ser mindre privat och mer gemensamt ägda företag, verksamheter och kollektiva nyttigheter. Politikerna och eliten vill gärna sänka skatten, men det vill inte folket, för folket vill hellre betala mer, om man får en ordentlig och gemensam sjukvård för pengarna och slipper sociala nedskärningar. Politikerna vill ha en sjukvård av amerikansk modell, men folket vill ha en gemensamt ägd. På den vägen är det. I fråga efter fråga går eliten och folket i otakt. Något som eliten bemöter med ökad övervakning och kontroll istället för att göra vad folket vill.

Intressant?
Bloggat om vård etc: Mullvaden1, Mullvaden2, Mullvaden3,
Bloggat om EU: Kildén & Åsman, Trotten, Proletärbella, Peter Karlberg, Hanna Löfqvist,
Bloggat om FRA: Pasteys Plats, Kulturbloggen, Motpol, Opassande, Alliansfritt,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, KB1, KB2, VF1, VF2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements