Folket och eliten går i otakt

Folket i Sverige är uppenbarligen mot FRA-lagen och ökad övervakning. Det är ju inte att undra på, för folk vill ju inte ha en ny STASI-stat eller ett 1984 i verkligheten.

I EU-frågan går folken i Europa och politikerna så i otakt att de flesta länders regeringar inte vågar tillåta folkomröstningar. När det blir folkomröstning, som i Frankrike och Nederländerna förra gången eliten försökte få igenom en ny EU-grundlag och på Irland denna gång, så blir det NEJ från folket. Förmodligen skulle det också bli resultatet om vi hade en folkomröstning om EU-grundlagen i Sverige. Men det vågar inte politiekrna gå med på. För de och resten av den svenska eliten vill ju ha ett odemokratiskt EU, med en odemokratisk grundlag och elitstyre.

I Sverige vill de flesta i riksdagen privatisera mer, men dett har inget stöd bland folket, vars majoritet hellre ser mindre privat och mer gemensamt ägda företag, verksamheter och kollektiva nyttigheter. Politikerna och eliten vill gärna sänka skatten, men det vill inte folket, för folket vill hellre betala mer, om man får en ordentlig och gemensam sjukvård för pengarna och slipper sociala nedskärningar. Politikerna vill ha en sjukvård av amerikansk modell, men folket vill ha en gemensamt ägd. På den vägen är det. I fråga efter fråga går eliten och folket i otakt. Något som eliten bemöter med ökad övervakning och kontroll istället för att göra vad folket vill.

Intressant?
Bloggat om vård etc: Mullvaden1, Mullvaden2, Mullvaden3,
Bloggat om EU: Kildén & Åsman, Trotten, Proletärbella, Peter Karlberg, Hanna Löfqvist,
Bloggat om FRA: Pasteys Plats, Kulturbloggen, Motpol, Opassande, Alliansfritt,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, KB1, KB2, VF1, VF2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

23 Svar på “Folket och eliten går i otakt”

  1. Var i hela friden har du fått det där ifrån. Sanning att EU verkar gå i otakt med medlemsländernas befolkning men att i samma andetag hävda att svenska folket vill betala MER i skatt är fel. Vi betalar redan idag närmare 70 % i skatt (om man räknar från vad du kostar din arbetsgivare till vad du får för dina pengar när du handlar). Det är säkert så att folk vill ha sociala skyddsnät upp till öronen men ser helst att någon annan betalar för dem. Du vet, de där rika i Danderyd t.ex.

  2. By the way. Jag gillar din blogg och det faktum att du klåter folk kommentera dina inlägg lite hipps om happ. Man lär sig mycket på att läsa andra människors tankar.

  3. Ställer man frågan ”lägre eller högre skatt?” som ”bajs eller tårta?” är det inte så konstigt att du får ett visst svar. Denna fråga ställs alltid med tillägget ”om pengarna går för att bättra vården, skolan och omsorgen”, som om det inte går att ha bra vård och samtidigt låga skatter. Det är bara fånigt att dra stora växlar på sådana undersökningar.

    Vad gäller övervakning bryr sig ”folket” inte (bloggosfären är inte folket och väldigt, väldigt få utanför denna känner över huvud taget till vad det ska röstas om på onsdag).

  4. Alex. Det där var ju fint men undrar hur folk hade svarat om frågan var. ”Tycker du att du tjänar för mycket pengar och är rik ?” Eller, ”Vill du betala mer i skatt ?”. För de flesta anser inte att just de är rika eller skall behöva betala mer i skatt utan det skall ju de ”rika” göra. Det få i de rika länderna tänker på är ju att de ÄR superrika jämfört med den absoluta majoriteten av befolkningen på jorden. Jämför man på det sättet borde ju alla i Eurpoa, USA och Japan införas en skatt på 10 % som omedelbart omfördelas till de riktigt fattiga delarna på jorden. Jag tror inte folk skulle gå med på det, för det finns ju ”rika” att ta pengar av istället. Förvånansvärt ofta när folk talar om solidaritet så går den i riktningen mot den egna plånboken eller i alla fall från någon annas plånbok. Gärna någon annan som har mer pengar än en själv.

  5. man kanske borde demonstrera lite?
    jag tänker sätta mig på riksdagens trappa på tisdag kl 08.55. om fler gör det mig så kanske gubbarna reagerar!

Kommentarer är stängda.