Min barndoms storgangster har åkt fast igen

Året när Clark Olofssons, numera Daniel Demuynck, kumpan Gunnar Norgren sköt en polis i Handen var jag bara 10 år gammal. Fast många idag tror nog att det var Clark som sköt polisen. Men så var det inte. Clark är dock fortfarande kriminell och har nu blivit gripen för femtielfte gången. För narkotikabrott. Norgren är vad jag förstår en helt vanlig svensk medborgare (om han lever). När Norrmalmstorgsdramat utspelade sig var jag betydligt äldre, 17 år och kommer håg det hela väl. Men också vid detta tillfälle var Clark Olofsson helt oskyldig. Den skyldige, Janne Olsson, är numer inte heller nån brottsling.

Påd en tiden var det inte gängen som var de kända i samband med brott utan i allmänhet enskilda brottslingar som Clark Olofsson, Lars-Inge Svartenbrandt, Mr X (Leif Stenberg) och andra. Stenberg figurerade i Geijeraffären och kring bordellmamman Doris Hopp. Undantag fanns, såsom Magnussons i Göteborg, den tidens motsvarighet till OG.

Däremellan hann Clark Olofsson med en mängd brott, bankrån och annat. Speciellt minns jag ett, eftersom han den gången passerade genom mina hemtrakter utanför Stenungsund för att slutligen bli gripen i Vassbotten, utan rånbytet. Som han alltså gjort sig av med på flyktvägen från banken i Göteborg via skogarna i Svartedalen. Något vi barn tyckte var mycket spännande. Tänk om pengarna låg nånstans i Svartedalen och tänk om man kunde hitta dem, funderade man.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SVD1, DN1, AB, SDS, HD, PDK, SVD2, DN2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Svar på “Min barndoms storgangster har åkt fast igen”

  1. Den där killen ansträngde sig polis och massmedia att förvandla från en kille på villovägar till en grov brottsling. Man lyckades.

    Jag tyckte att massmediajakten på killarna var ytterst smaklös och ansåg redan då att man demoniserade ett par vilsna killar, som man istället borde ha gett hjälp och en möjlighet, inte knäckt dem, som man faktiskt gjorde.

    Med tanke på vad som hände den gången är det ju ytterst förunderligt om en av killarna blev som vanligt folk till slut.

  2. Vet inte vart du vill komma med detta blogginlägg? Låter mest som att du beundrar honom eller gjorde. Kerstins kommentar talar ju för sig själv; det är synd om killen och inte hans offer..
    De har haft alla chanser att återanpassa sig vilket några verkar har gjort, men Clark fortsätter att begå brott.
    Han bör hållas inspärrad i preventivt syfte, eller mer korrekt; för att skydda oss andra.

Kommentarer är stängda.