FRA är desperata – anmäler bloggare

Bloggaren HAX har tydligen blivit JK-anmäld av FRA för brott mot yttrandefrihetslagen. Det verkar vara en desperat åtgärd av en myndighet som inte har mycket kvar att säga. Mer än lögner då. Som upprepas i det oändliga av ministrar och FRA-chefen. Det verkar som om dess får skriva hur många meningslösa och intetsägande debattartiklar som helst. Debattartiklar fulla med lögner. Detta samtidigt som vi inte ser nån kritisk granskning från annat än enstaka gammelmedia och enstaka journalister på gammelmedia. Samtidigt blir bloggare som skriver kritiskt och avslöjande anmälda till JK. Otroligt.

Om jag förstår rätt har HAX blivit anmäld inte för att ha publicerat listan på de 103 personerna samt delar av anmälan utan för att ha publicerat detta dokument:

Anmälan är i min åsikt tramsig och meningslös. Dokumenten ingår ju i den anmälan som fins om att FRA misskött sitt uppdrag och HAX publicering innebär ju inte direkt nåt enorma spridande av hemlig information. Eller omvänt, om det är detta FRA menar med väsentliga upplysningar och hemlig information bör vi kanske för vår säkerhets skull upplösa organisationen direkt. Det lyser desperation kring FRA och regeringen faktiskt.

Intressant?
Bloggat: Alter Ego, ModerataKarameller, Progressiva USA, Intensifier, Catti, Kulturbloggen, Rick Falkvinge, Drottningsylt, Kim Müller, Trotten, Alliansfritt, Björn Wadström,
Borgarmedia: Dagens Media, AB, DN, SVD, Dagen, SDS, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements