Svenska gäng rånar i resten av Norden

Antalet värdetransportrån i Sverige har minskat rejält detta år i jämförelse med tidigare år. Det har blivit svårare att råna transporterna i Sverige för att en rad åtgärder vidtagits på grund av alla rån som genomförts.

Det har fått de kriminella nätverken och gängen i Sverige att förändra sin verksamhet. Man har delvis övergått till bankrån i Sverige, delvis till värdetransportrån i andra nordiska länder, som exempelvis Finland och Danmark. Något som i och för sig gjort redan tidigare, exempelvis det stora rånet i Norge för några år sen, med en dödad polis, där Naserligan förmodligen var inblandad.

Det senaste spektakulära rånet i Danmark utfördes av personer tillhörande kriminella nätverk och gäng i Stockholmsområdet. Vilket ju är den miljö som utför flertalet grova bank- och värdetransportrån i Sverige. Men det som i alla fall gör mig fundrad är att rånarna kunde gripas i Dnamark bara på grund av att den danska polisen höll ögonen på dem. Frågan är varför detta inte fungerar i Sverige. Polisen här säger att man vet vilka det är som genomför rånen, men man lyckas sällan sätta dit dem.

Den danska polisen har redan tidigare visat att man kunnat bekämpa den organsierade brottsligheten bättre än den svenska polisen genom att man lyckats stoppa och minska mc-gängens expansion i Danmark. Dteta har man faktiskt gjort utan att ha tillgång till de extrema övervakningsmetoder den svenska polisen har till sitt förfogande.

En bidragande orsak har dock varit att man har lättare att få folk fällda för ekonomiska brott. Dessutom till längre och hårdare straff än vad motsvarande brott i Sverige ger. Viktigare vore alltså att vi i Sverige fick en hårdare och bättre lagstiftning mot ekobrott än att polisen ges nya vapen, större möjligheter till avlyssning eller att det skapas ett svenskt FBI. Ekobrotten är nyckeln när gängen ska bekämpas.

Intressant?
Borgarmedia: PDK1, PDK2, PDK3,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

4 Svar på “Svenska gäng rånar i resten av Norden”

  1. ”Svenska gäng”… Personer med annan etnisk bakgrund än svensk är korrekt om du är intresserad av sanningen. Dom är ett mycket solbränt gäng från söder om Medelhavet. Att dom sedan har svenska pass gör inte dom till ”svenska gäng”.

Kommentarer är stängda.