Mona Sahlin – usel ledare

Mona Sahlins utspel om samarbete med enbart miljöpartiet och inte med vänsterpartiet möttes av frän intern kritik från främst de fackliga socialdemokratiska leden. Något som snabbt fått den socialdemokratiska partiledningen att ändra sig.

Det är ett mycket underligt agerande från Mona Sahlin och sosseledningen. Att gå ut med ett s-mp samarbete utan att faktiskt ha stöd i det egna partiet. Det visar på något sätt hur långt ifrån verkligheten den socialdemokratiska ledningen befinner sig. För har man inte en koll på vad medlemmarna tycker så har man knappast koll på vad vanligt folk, arbetarklassen i Sverige, vill ha för politik. Det båder inte gott inför en framtida s-mp-v regering. Jag tvivlar på att en sådan regering kommer att föra något annat än en högerpolitik. En arbetarfientlig politik.

Vänsterpartiet kommer att tvingas gå med på en massa arbetarfientliga saker och kompromisser som kommer att tillintetgöra dem. Det är ett svagt parti, med ett svagt väljarstöd och enbart inriktat på att få regeringsposter i nästa val. Utan egen politik som på något avgörande sätt skiljer sig från socialdemokraternas politik. En medverkan i en s-mp-v-regering med fortsatt krigföring i Afghanistan, FRA-lag (en ny version), privatiseringar, budgettak, nedskärningar etc kommer att radera ut partiets väljarstöd. Precis på samma sätt som hänt med PRC i Italien och med PCF i Frankrike.

Mona Sahlin är en svag partiledare som inte vet vad medlemmarna vill, Lars Ohly vet inte ens vad han själv vill i politiken. Mer än att ha makt för maktens egen skull.

Intressant?
Bloggat: Jinge, LOKE1, LOKE2, Petter,
Borgarmedia: SVD, SDS,
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements

9 Svar på “Mona Sahlin – usel ledare”

 1. Ur en synvinkel är det väl bra att partihögerns högerflygel inom SAP virrar till det för sig utan att någon annan behöver anstränga sig? Och att man kanske drar med sig de alltmer obehagliga miljöpartisterna i fallet? De där två partierna är ju inte direkt de bästa företrädarna för det svenska folket, så vill de stöka till det för sig själva är det väl bara bra.

  Att V inte direkt är ”proletariatets stålhårda bataljoner” vet vi redan, men av de (ganska få, medges) bloggkommentarer jag sett verkar det vara mycket positiva stämningar bland V-partister när ”frihetens vindar” blåser och SAP faktiskt tappar en hel del av sina möjligheter att styra V. Under förutsättning att V:s ledning håller ut skulle det här kunna bidra till en nödvändig politisk nytändning och bättre med alternativ i den svenska politiken.

 2. Vänstern var väl iaf de som tog hem några politiska poäng på hela den här lilla parentesen till affär som Sahlin lyckades skapa. Ledningen hos sossarna fick krypa tillbaks och erkänna att det var fel att utesluta Vänstern. De lär inte göra om denna sorts fadäs. Jag tror därför vänstern har fått en liten hållhake på sossarna inför framtida förhandlingar.

 3. Antingen har Mona blivit lurad av sina egna att göra detta misstag eller så är hon lätt korkad som det har ryktats. I vilket fall som helst så blir resan fram till 2010 en teater eller show av bästa slag. Här kommer de olika särintressena slå på varann i öppen dager och skapa så mycket oreda att när röken lagt sig i slutet av september 2010 så flinar nog Reinfelt sist till slut. Nä se till och gör er av med ”Toblerone Mona” och skicka in typ Bodström så vi får en bra match. Det gillar vi arbetare som svettas och sliter för kapitalet. Och förtitalisterna. Och Godsherre Persson. Ja visst ja Palme var visst rätt tät han med. Ja ja de som jobbar Volvo svettas väl fortfarande under kapitalets ok. Nä tydligen inte, på TV igår så var de 2 som intervjuvades och de hade nyligen köpt ett hus i Göteborgs skärgård. Hm… okey nån måste väl lida under kapitalets ok så den som känner sig lidande, lid på.

 4. Några valforskande professorer har sagt till SR att det var smart av Mona Sahlin att gå till offensiv med Mp.De når mittenväljare och om Lars Ohly trots allt vill vara utanför har han chans att vinna fler vänsterväljare. Nu blir det naturligtvis så efter att Lars Ohly pressats att bekänna färg att de tre presenterar ett regeringsalternativ.

 5. ”Antingen har Mona blivit lurad av sina egna att göra detta misstag eller så är hon lätt korkad som det har ryktats”

  Lurad? Det bevisar väl bara att inte 100% av alla sossar har sålt ut precis allting vad klasskänsla heter. Men korkad är hon, det ger jag dig när som helst.

  ”I vilket fall som helst så blir resan fram till 2010 en teater eller show av bästa slag.”

  Det är det väl oavsett parti.

  ”Här kommer de olika särintressena slå på varann i öppen dager och skapa så mycket oreda att när röken lagt sig i slutet av september 2010 så flinar nog Reinfelt sist till slut.”

  Ja Alfons brukar göra det när han leker med Mållgan.

  ”Nä se till och gör er av med ‚ÄúToblerone Mona‚Äù och skicka in typ Bodström så vi får en bra match. Det gillar vi arbetare som svettas och sliter för kapitalet.”

  Vilka vi? När svettades du utanför gymet senast?

  ”Och Godsherre Persson. Ja visst ja Palme var visst rätt tät han med. Ja ja de som jobbar Volvo svettas väl fortfarande under kapitalets ok.”

  Exakt hur många här tror du är sossar egentligen?

  ”Nä tydligen inte, på TV igår så var de 2 som intervjuvades och de hade nyligen köpt ett hus i Göteborgs skärgård. Hm‚Ķ okey nån måste väl lida under kapitalets ok så den som känner sig lidande, lid på.”

  Jag förstår om nya saker känns konstiga att ta till sig, och det kan vara lite knepigt med all utveckling som bara väller över en, men de har börjat med något som heter ”banklån”, vet du.

 6. Mona försökte ta rodret men druttade på ändan direkt. Patetiskt ledarskap. Svagt ledarskap. Förvirrat ledarskap.

  Nu får folk f*n ta och sluta ge S stöd i opinionen. Jag hoppas verkligen att folk inser hur illa det kan gå om de ger Sahlin förtroendet!

Kommentarer är stängda.