Repressiv lagstiftning på löpande band

Huliganlagen ska skyndas på, lagrådet gör tummen upp för piratjägarlagen. Säpo får utvidgade möjligheter till avlyssning och åsiktsregistrering. FRA-lagen kanske kommer att se bättre ut än den gör nu, men får Säpo som de vill i det fallet så är det tveksamt.

Det borgerliga övervakningssamhället breder ut sig snabbt på alla fronter. Det ska inte fildelas, huliganer ska jagas med blåslampa och den som vågar protestera ska avlyssnas och kontrolleras. Det kan ju tänkas att han/hon kommer att göra sig skyldig till att “förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer”. Det där är verkligen en gummiparagraf. Tänk er den i händerna på en Hitler eller en Stalin.

Intressant?
Bloggat: Engström, Håkan Fleischer,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements