Göteborg som på Dan-Axels tid

I morgon ska det bli ett överklassbröllop i Göteborg. Ett bröllop av minst samma kaliber och dignitet som de bröllop och fester som Dan-Axel Broström och redarsocieteten en gång i tiden förärade Göteborg med. Det ska bli ett enormt överklassbröllop där ung kvinna, visserligen från överklassen, till skillnad från Dan-Axels fruar Annabel Lee (ett bröllop som visserligen ägde rum i Köpenhamn) och Heidi Boyce, ska gifta sig med en mycket äldre man, dessutom en extremt rik man, Microsoftmiljardären Charles Simonyi.

Mediabevakningen denna gång lär bli lika stor som eller större än på Dan-Axel Broströms bröllop med nattklubbsdansösen Annabel Lee. Bröllopet ska vara tre dagar och bland gästerna sägs Mick Jagger, Bill Gates, Elton John och prins Albert av Monaco finnas. Denna gång är det dock ett rent överklassbröllop i dagarna tre mellan dottern till en av Göteborgs större fastighetsägare och en extremt rik amerikan.

Kort sagt blir det lika stor pompa och ståt som på redarbaronernas tid. Klassamhället blir för tre dagar övertydligt. På samma sätt som den ekonomiska krisen och raden av odemokratiska beslut obarmhärtigt avslöjar statens klasskaraktär. Att staten i ett kapitalistiskt land är till för att gynna borgarklassen, överklassen.

Intressant?
Borgarmedia: AB1, AB2, GT, AB3, AB4, Finest, AV, SVD,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Svar på “Göteborg som på Dan-Axels tid”

Kommentarer är stängda.