Rebels MC – Australiens största 1%-klubb

Rebels MC grundades redan i slutet på 1960-talet. Det är en ganska hemlighetsfull klubb med en mängd lokalklubbar runtomkring i hela Australien. Sedan flera år tillbaka ligger man i krig med Bandidos MC och ett flertal våldsdåd har skett mellan de två mc-gängen. Man är dessutom inte helt på god fot med Outlaws MC.

Eventuellt ligger man också i konflikt med Gypsy Jokers MC, ett gäng som främst finns i västra Australien och som står nära Hells Angels. Västra Australien har å sin sida genom åren skakats av en del allavrliga våldsdåd med bikeranknytning, något som lett till omfattande polisaktioner och bevakning mot mc-gängen, även mot Rebels MC.

Troligen har Rebels MC mer än 600 medlemmar totalt i Australien och enligt uppgifter 29 chapters (lokalorganisationer). Man har även på precis samma sätt som Satan’s Slaves i England hotat andra grupper i samhället som bär biker-liknande märken på sina kläder.

En del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har såvida jag inte skrivit att det handlar om supporterklubbar

Läs mer: GoldCoast.com1, 2, 3, News.com, Bikernews1, 2, 3, 4, Brisbane Times, Whyalla News, Media Man, ABC,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
rebels.jpg

Blogged with the Flock Browser

 

Tags: , , , , ,

 

Advertisements