Maria Abrahamsson sprider SD:s åsikter

I en artikel som går ut på att hävda att man inte behöver sprida SD:s åsikter därför att de är otrevliga så gör SVD:s ledarskribent Maria Abrahamsson just det. Hon kopplar samman invandrare och brottslighet på ett sätt som bara SD gör annars:

Alltjämt går partiets affärsidé ut på att exploatera främlings- och invandrarfientlighet. Av SD:s opinionssiffror att döma ligger denna fientlighet latent hos rätt stora väljargrupper. Så kommer det att förbli så länge som de etablerade partierna i riksdagen inte på allvar tar itu med kriminaliteten, laglösheten och utanförskapet som generera nya missnöjesväljare åt SD.

Genom att sprida vidare rasistiska uppfattningar om att kriminalitet kommer från invandrare och flyktingar som Abrahamsson gör så sprider hon just samma fördomar som SD försöker exploatera. Bedrövligt. Hon är inte ett dugg bättre än det parti hon säger sig tycka illa om. Hon är precis lika rasistisk som Sverigedemokraterna är, med sitt försåtliga avståndstagande från SD i samband med spridande av rasistiska schabloner om främlingars och invandrares kriminalitet. Läs istället gärna min serie om brottsligheten i förhållande till olika grupper i samhället och se hur verkligheten faktiskt är:

 1. Brottslighet i arbetarområden
 2. Brottslighet och klass
 3. Brottslighet och ungdomar
 4. Brottslighet och högerextremism
 5. Brottslighet och kön
 6. Brottslighet och gangstergäng
 7. Brottslighet och polisen
 8. Brottslighet och vänsterextremism
 9. Brottslighet och etnicitet
 10. Brottslighet och geografi

Intressant?
Bloggat: Spånbinge,
Borgarmedia: NM,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Maria Abrahamsson sprider SD:s åsikter”

 1. Jag begriper inte riktigt vad du menar här. Precis som du har talat om själv tidigare är invandrare överrepresenterade i brottsstatistiken och i fängelserna i förhållande till sin andel av befolkningen som helhet. Det beror ju givetvis inte på att de är invandrare, utan har andra förklaringar, men det ytliga statistiska faktumet räcker för SD och deras presumtiva väljare. De söker ingen djupare analys utan nöjer sig med att det ”är” på det viset.

  Den bilden är så hårt fastetsad bland SD-sympatisörer och -väljare att det inte spelar någon roll vem som egentligen står bakom brottsligheten. Gå in och läs på Flashback eller andra sidor där brott diskuteras och du kommer att se att folk ALLTID kastar ur sig misstankar mot invandrare såfort ett brott rapporteras, oavsett om det senare kommer fram att det är helt vanliga Svenssons som står bakom det.

  Därmed tycker jag att man med fog kan hävda att SD kan köra på den här melodin så länge man har ett upplevt problem med brottslighet och ett utanförskap som märks. Det är inget konstigt att skriva det. Om man minskar brottsligheten så tror jag faktiskt att SD:s stöd minskar. Få attraheras av deras töntiga folkhemschauvinism, men många är upprörda över brott och kriminalitet.

 2. Gustav H: Visst är många upprörda över brott och kriminalitet. Ofta i onödan och över fel saker. Det är däfrö jag skriver så mycket om brott och kriminalitet.

  Jag menar att Maria Abrahamsson spär på fördomar om invandrare genom sitt sätt att formulera sig. Hennes sätt att uttrycka sig är slarvigt.

 3. Maria Abrahamsson har ju helt rätt. Med en mer öppen diskussion om de problem som SD-väljare triggas av så kan man effektivare stoppa SD. Munkavlestrategin har ju inte fungerat särskilt bra.

  Som jag ser det är den bristande integrationen ett problem orsakat av regleringar: fackens lägstalöner, LAS och den reglerade hyresbostadsmarknaden. Integration går mycket snabbare med en möjlighet att arbeta och stå på egna ben. Det funkar i USA! En fri arbetsmarknad bör gå att kombinera med den svenska välfärdsstatens alla fördelar, för att skapa något riktigt bra.

Kommentarer inaktiverade.