Vänsterpartiledningen sabbade sina egna demonstrationer

Det blev mycket konstigt på första maj. Två nästan okända personer talade på Vänsterpartiets demonstration i Stockholm. Istället talade både Jonas Sjöstedt och Nooshi Dadgostar på demonstrationen i Göteborg. Sjöstedt höll ett mycket bra tal medan Dadgostar höll ett tal som de flesta inte ens fick en chans att höra. Kanske var det väl för det var ett ganska dåligt tal enligt vad jag hört (jag var en av de som inte nådde fram i tid). Samtidigt ledde partiledningens (bunkergängets) agerande till att de blev en massa problem i demonstrationståget i Göteborg. Det går att faktiskt hävda att vänsterpartiledningen sabbade demonstrationen i Göteborg och försökte sabba den i Stockholm.

Jag trodde först att det var nån personlig anledning till att Nooshi Dadgostar var tvungen att vara i Göteborg. Men det visade sig att det antagandet var helt fel. Anledningen till det hela var en märklig beröringsskräck. Den palestinska gruppen Kofia var anlitade för att spela på demonstrationen i Stockholm. Kofia står bakom den sång, Leve Palestina, som sjungs i Palestinademonstrationer världen över.

Bunkergänget vill inte att de skulle spela på samma scen som Dadgostar skulle tala. De försökte tvinga Stockholms distriktsstyrelse till att ta bort Kofia från programmet för annars skulle Dadgostar inte tala. Distriktsstyrelsen i Stockholm vägrade ändra sig. Bunkergänget bestämde då att Dadgostar skulle tala i Göteborg istället.

Demonstrationen i Göteborg

De ringde till Göteborgs distriktsstyrelse och gjorde upp. Så kom det sig att partiledaren talade i Göteborg där Vänsterpartiet spelar en ledande roll i Palestinasolidariteten. Hon talade i den stad där Kofia bildades, där författaren till sången lever och där solidariteten med Palestinas folk är stark i alla befolkningsgrupper inklusive den judiska befolkningsgruppen.

Det fick tyvärr negativa konsekvenser för demonstrationen i Göteborg. Bunkergänget hade gjort upp med SVT om att Nooshi Dadgostar skulle vara på plats på Gustaf Adolfs Torg vid en viss tid. Det gjorde att demonstrationsledningen och ledningen för V i Göteborg beordrade att demonstrationen skulle gå fort för att hinna fram till Gustaf Adolfs Torg.

Problemet med det var att längre bak i tåget gick det så fort att äldre, rörelsehindrade, barn, personer med barnvagnar med mera fick problem att hänga med. De blev tvungna att hoppa av demonstrationen. Dessutom uppstod stora luckor vilket innebar problem med bilar som försökte köra in i och igenom demonstration. En brist på demonstrationsvakter gjorde att det inte fanns någon organiserad kraft för att hantera problemen.

Ängslig partiledning

Partiledningen bidrog därmed till förstöra demonstrationen samtidigt som de också försökte förstöra demonstrationen i Stockholm. Vänsterpartiledningen sabbade helt enkelt. Det är ett bedrövligt agerande av partiledningen eller kanske rättare sagt det så kallade bunkergänget. De tycks bryr sig mer om TV än om sina egna medlemmar.

Dessutom verkar de bry sig mer om hur de ser ut i borgerliga medias rapportering än om de palestinier som mördas och massakreras. I en tid där Vänsterpartiet skulle behöva en stridbar, militant och ideologiskt driven ledning har vi istället en mesig, ängslig och anpasslig partiledning som slickar borgarmedias röv. Som lägger sig platt när de pressas.

Trots sabotageförsöken från bunkergänget blev vi ändå många i demonstrationståget i Göteborg. Liksom i Stockholm. (10 000 i Göteborg, 6 000 i Malmö och 20 000 i Stockholm är dock överdrifter, i verkligheten handlade det om ungefär hälften av dessa siffror).

3 svar på “Vänsterpartiledningen sabbade sina egna demonstrationer”

  1. Publicera i Intis och i vänsterdebatt.
    Vad grundar du din kritik av demosiffrorna på?

    1. Vi har personer som räknar antalet. En kom fram till 4 250 (Anders Karlsson), en annan till 4 000 (Ulf Bjereld) och en tredje till 5 500 (Johan Zandin). De räknade på olika platser så deras resultat stämmer inbördes ihop. Både Ulf och Anders räknar varje person som passerar dem. Polisen mäter den tid det tar för en demo att passera en viss plats och sen beräknas antalet utifrån det. Det är stor felmarginal med polisens sätt att räkna. Jag utgår från att polisen räknar ungefär lika mycket fel även på annat håll.

    2. Jag har fler läsare än Internationalen och mycket fler läsare än Vänsterdebatt. Om internationalen vill publicera är det bara att göra det. Vänsterdebatt är in så intressant. Har publicerat på Aggregatet, Feddit.nu, Facebook, Mastodon.nu, Spejset, Threads och X.

Kommentarer är stängda.