Stockholmspolisen och läckorna

Den så kallade Alcatraz-listan samt annan information om polisens arbete mot misstänkta gängbrottslingar har ju enligt många uppgifter läckt ut från polisen i Stockholm. Man hävdar att det skett genom ett brott och inte genom att någon polis läckt. Men en sådan uppgift är uppenbart inget man kan sätta tilltro till. För stockholmspoliser har ju flera gånger ertappats med handen i syltburken om man så säger. Exempelvis i samband med vapenbrott och knarkbrott som polisen (numera före detta polisen) Olle Liljegren var inblandad i.

Nu är det dags i igen. När det gäller rättegången och utredningen mot den man som i media kallas för ”maffians bankir”, Torgny Jönsson, har en polis i Stockholm uppenbarligen läckt uppgifter på ett sådant sätt att denne fått en förvarning om att polisen förberedde en razzia mot honom. Information läckte från polisen till en före detta kollega om arbetade som livvakt för Torgny Jönsson. Först har vi alltså en polis som går över gangsterverksamhet (livvakt åt en känd gangsterfinansiär) och sedan har vi andra poliser som jobbar kvar i tjänst som lämnar ut uppgifter till en man i tjänst hos kriminella. Borde inte de senare faktiskt skiljas från sitt jobb. På samma sätt som snuten som festade med Bandidos borde få sluta. Dvs uppsägning och hjälp till nytt jobb.

Det är klart att om polisen läcker på detta vis och har kopplingar direkt till organiserad brottslighet på olika sätt så är det förståeligt om de inte har något att erbjuda människor som hotas och pressas av gängen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

 

Tags: , , , , , ,

 

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

2 Svar på “Stockholmspolisen och läckorna”

Kommentarer är stängda.