Det här med att blogga och tjäna pengar – Blondinbella

Blondinbella har tydligen inte tjänat så mycket pengar på sin blogg som hon hävdat. Inte ens omsättningen i företaget som bär hennes namn har varit några miljonbelopp. Det är väl inte heller något som jag tycker är speciellt underligt och inget som gör mig speciellt upprörd. När man berättar och talar blir det ibland övedrifter. Speciellt när man är ung.

7 000 kronor i månaden i vinst tycker jag är en ganska hyfsad förtjänst för att blogga, så att säga att det inte går att tjäna pengar på att blogga är en ren lögn som jag ser det. Blondinbella tjänar pengar. Faktiskt lika mycket som min mamma har i pension eller som en annan släkting har i förtidspension (det heter inte så längre men ni vet vad jag menar).

Klart är emellertid att Blondinbella och andra modebloggare kan tjäna betydligt större belopp än vad man kan göra på en politisk blogg som min. Jag tjänar 1000 kronor per månad ungefär på min Google-reklam. Det blir 12 000 per år i omsättning att jämföra med Blondinbellas mer än 400 000.

Vad jag förstår har Blondinbella även tjänat pengar på sitt bloggande på annat sätt än genom sitt bolag Blondinbella AB. Hon har haft lön från andra företag enligt hennes egna uppgifter och det gör att hennes månadsinkomster på bloggandet är betydligt högre än 7 000 kronor. Så visst går det att tjäna pengar på bloggande. Och kanske hon inte överdrivit så mycket ändå när det gäller sina inkomster.

Stenudd menar dock att Blondinbella faktiskt ljuger, men om något helt annat än hur mycket hon tjänar. Nämligen om antalet besökare. Han menar att hennes siffror måste var klart uppblåsta då det inte finns någon som helst rimlighet i att hon och en elelr ett par bloggare till skulle ha så många fler besökare än andra modebloggare och kändisar som exempelvis Alex Schulman.

Intressant?
Bloggat: Signerat Kjellberg, Dresscode:Black, Opassande, Beta Alfa, Kulturbloggen, Peter Andersson, Bloggtidningen, LOKE,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Det här med att blogga och tjäna pengar – Blondinbella”

 1. Svensson, dina blogginkomser växer nog med tiden, vartefter mer annonspengar flyttas från t.ex. papperstidningar till internet.

  Jag tror inte att Blondinbellas annonsintäkter främst beror på hennes besöksantal, utan på reklambranschens föreställning om hennes säljpotential. Målgruppen unga konsumtionsglada kvinnor är het i reklambranschen, och det är precis hennes målgrupp.
  Därför siktar hon inte på Googleannonser och dylikt, utan på annonsörer som vänder sig specifikt till henne, med individuella avtal.
  De betalar rundhänt för att det är viktigt för deras image att finnas på Blondinbellas blogg.

  Förmodligen kan specialinriktade bloggare av alla möjliga sorter få motsvarande penningstinna annonsörer som vill nå just den målgruppen.
  Tyvärr är det väl så att socialistiska debattörer inte är så heta i reklambranschens ögon…

  Don’t quit your day job 😉

Kommentarer är stängda.