Vaccinera eller inte vaccinera

En US-amerikansk studie hävdar att man ska vaccinera skolbarn och föräldrar först då dessa är de stora smittspridarna och får man ner smittspridningen är det bra. Studien är gjord i USA och där har man i princip inga förskolebarn så den är inte helt applicerbar på Sverige. För i Sverige är med all säkerhet förskolebarnen och deras föräldrar de stora smittspridarna. Så är det ju med vinterkräksjuka, vanlig influensa och olika förkylningar. Men det är väl fortfarande så att små barn inte få vaccineras med det nya vaccinet? Och då kan ju Sverige inte göra som den US-amerikanska studien föreslår. Så kanske är svenska myndigheters ursprungliga plan bättre för Sverige trots allt.

Jag har heller inget mot vaccination av den svenska befolkningen, men menar samtidigt att man inte ska överdriva riskerna med svininfluensan (den är inte dödligare eller farligare än en normal influensa) Inte heller tror jag man ska vara speciellt oroad över problem med vaccinet. Vaccin orsakar överlag färre problem än det löser. Så jag ger inte mycket för olika tidningars försök att skrämma upp oss. Både vad det gäller vaccinets eventuella farlighet och influensans eventuella effekter. Så självklart ska vi vaccinera och jag tycker det verkar som omd en svenska planen är vettig under svenska förhållanden.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge,
Borgarmedia: AB1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Vaccinera eller inte vaccinera”

  1. Enligt ett radioinslag i P1 alldeles nyss förklarade en representant från Smittskyddsinstitutet (…tror jag det var) att, givet erfarenheter från Australien där influensan redan härjat, så skulle 50 personer under 50 års ålder dö i Sverige om ingen vaccination genomförs. Av dessa skulle 30 vara från riskgrupper (…som löper samma risk vid alla influensor) och 20 sådana som inte tillhör någon känd riskgrupp.

    Ett ytterligare argument är också att avlasta sjukvården, då en större influensaepedemi skulle ge ett förhållandevis stort behov av sjukhusvård. Dessa sjukhusvårdsresurser finns det självklart annan användning för.

  2. Tack för att du förespråkar vaccinering.
    Det många missar, framförallt media är att det är inte handlar om hur farlig influensan är. Den s.k. svininfluensan är av en ny stam virus som smittar lättare än de andra. Det är en ”samhällsfarlig” influensa på det sättet att den kan slå ut stora delar av samhället.

    Att säga nej till vaccinering visar på en egoism och bristande respekt och ödmjukhet mot sina medmänniskor.

Kommentarer är stängda.