100 000 i jättedemonstration

Den stora klimatdemonstrationen i Köpenhamn idag samlade omkring 100 000 människor enligt den danska polisen. Något mindre enligt en del media och något mer enligt andra. Det var oavsett vilket en av de allra största demonstrationer jag deltagit i. Slagen endast av en antikrigsdemonstration år 2003 i Florens där vi var uppåt en miljon. Ett trettital svenska socialister från Socialistiska Partiet gick tillsammans med 1000-tals danskar från Enhedslisten, ett 80-tal fransmän från NPA, österrikare, britter och många andra kamrater från Fjärde Internationalen.

Det hela var en fantastiskt massmanifestation med otroligt många människor från hela världen. en succé helt enkelt och mycket större än vad jag trodde det skulle bli. Det är skönt att ha fel ibland. Av oroligheter märktes inget alls. Men jag hörde att polisen ingrep och omhändertog en hel sektion av tåget. Dagens demonstration urartade verkligen inte utan var en fridfull och fredlig succé.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Lund, BP,
Borgarmedia: Politiken1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, SVD1, 2, DN1, 2, GP1, 2, KVP1, 2, Sydsvenskan1, 2, AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 1. Vi får väl se i morgon hur det utvecklar sig. Polisens taktik är densamma som i Göteborg, att arrestera en massa oskyldiga, att låta mängder av människor sitta timmar på gatan etc. Den gör alltså vad den kan för att provocera fram bråk.

 2. Pingback: Skäms ni inte journalist-pack!? « Röda Lund

 3. Pingback: HDR-Fotografen – Bilder från demonstrationen i Köpenhamn

 4. Pingback: Neoliberalismen är en ideologi bland många – ingen naturlag « Nemokrati

 5. M?¶ktig Demo, trist bara att det finns r??t?¶gg som bara ?¶r ute efter att f??rst??ra. Var sj?¶lv i en lugn del av demon, men likv?¶l kom det svartkl?¶dda idioter springande och slog s??nder bilar och f??nster. Men kontentan ?¶r att det var en fantastisk Demo.

  Mvh
  Mikael

 6. Pingback: Megademon i Köpenhamn – vilken upplevelse! « Röda Lund

 7. Kerstin: Är det polisens strategi, eller är det regeringens? Jag tror inte att polisen får ta så mycket egna initiativ i en sån här situation, utan att de har ganska klara direktiv.

 8. Pingback: ”Klimatbluffen” « Nemokrati