Ut med ockupationstrupperna ur Afghanistan

Det finns ingen som helst anledning att ha utländska ockupationstrupper i Afghanistan. Uppenbarligen tillför trupperna ingenting, uppenbart innbeär det inte en väg mot fred, uppenbart dödar man en stor mängd civila. Den regim man stöder innebär uppenabarligen ingen väsentlig skillnad mot tidigare regim, det är i princip samma kvinnoförtryck runtomkring i landet, något mindre kanske. Å andra sidan dödas förmodligen fler civila än under den högervridna fascistregimen som fanns tidigare. Nuvarande regim har också inneburit mer knarkodling än tidigare. Kanske delvis för att regimen inte har kontroll över stora delar av landet. Det har nämligen olika krigsherrar, klan- och stamhövdingar, knarkbaroner och våldsamma västerländska ockupationstrupper.

Bort med ockupationstruperna från Afghanistan. De tycks inte göra landet bättre på något sätt.

Sen är ju Pakistans dubbelspel inget egentligt avslöjande. Det har varit känt länge och tidningen Internaionalen har publicerat flera artiklar om detta. Men Wikileaks har ju avslöjat andra saker.

Läs också:

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge, Motbilder,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

21 Svar på “Ut med ockupationstrupperna ur Afghanistan”

 1. Flertallet av sivile har fått det tryggere etter at FN gikk inn i Afganistan for å støtte Afganistans regjering. At mange sivile har blitt drept skyldes Talibans bombing av sivile mål. Taliban har alltid terrorisert og drept sivile for selv å beholde makten.

 2. ?”lekkede” opplysninger mæ mitt i ræva!!! dette er planta informasjon og media vet det men de gjør som de blir fortalt. en grunn må skapes for å starte en krig mot pakistan også.multi regionale kriger i iran,pakistan,afghani,korea vil trekke verden inn i ww3 og alt er planlagt… vi er for mange på jorda og ”eliten” vet… det.ressursbruken må ned og en ”new world order” må innføres…its gonna get messy!!! de som tror stalin og hitler var noen jæveler skal få seg en overaskelse når obama får satt igang 😉

 3. Jan Mayen:
  De civila själva säger ju att de känner sig mindre trygga.
  Sen undrar jag när FN gick in i Afghanistan. Vi var några som föreslog att om man prompt skulle starta krig så skulle man låta FN göra det istället för NATO men ingen tog det på allvar.

  Som du ser i källorna (på wikileaks) så är det amerikanska soldater (och knähundsstaternas soldater) som dödat civila och inte talibanerna.

  Det blir, som ockupationsstyrkorna borde märka, inte lättare att behålla makten om man terroriserar befolkningen. Gör man det så skapar man bara motstånd.
  Talibanerna behöll makten i sina delar av landet genom att de fick ekonomiskt och militärt stöd från USA.

 4. Hovedgrunner til at vi ikke bør trekke oss ut av Afghanistan er følgende:

  – Fritt frem for terror i regionen samt oppbygging av terror mot vesten.
  -Mange av innbyggerne i Afghanistan vil føle at resten av verden vender dem ryggen. At vi egentlig ikke bryr oss om dem.
  – Alle soldatene som har dødd samt alle penger som er investert vil være for ingenting.
  -Sittende regjering vil ikke kunne demme opp mot Taliban pr dags dato. Vil bli en brutal borgerkrig hvor muligens Taliban vil vinne tilbake makten.
  -De som har direkte eller indirekte støttet koalisjonen vil bli drept eller torturert.
  -Brutale hevnaksjoner mot jenter/damer som har levd for ”vestlig” de siste årene.

  Dette er bare noe av de negative konsekvensene.

 5. Så vi skal bare gi opp å la Taliban vinne krigen? Drite i alle som har dødd for denne krigen? Krig koster, å det er ingen som blir tvunget til å reise i krig. Taliban og Al Quaida er noen feige idioter som angriper sivile fordi de ikke skjønner at de ikke har noen som helst mulighet til å vinne, å prøver da å få sympati med verden ved å skylde på USA. Du herr Svennson er under påvirkning av Talibans propaganda.

 6. @Terje B,
  alla dina argument gäller ju för att Vidkun Quisling skulle fått sitta kvar i Norge också (med undantag för terroruppbyggnad).

  Jag kan inte se något skäl till att USA, Sverige, Norge m fl kan ta sig rätten att anfalla och invadera Afganistan. Att FN går in och hindrar pågående folkmord eller etnisk rensning kan vara motiverat men det var aldrig problemet i Afganistan.

 7. Terje,

  – Det är uppenbart för Afghanistans befolkning att vi inte bryr oss om dem. Vi skickar dit militär istället för hjälp. Alltså ska vi visa att vi bryr oss om dem: Dra tillbaks militären och använd de pengarna till bistånd istället.

  – Pengarna man lagt på militär har mycket riktigt inte varit bra för något.

  – Menar du att vi ska föra ett krig i Afghanistan för att det är risk att ett krig bryter ut om vi drar oss tillbaka? Vad är logiken i det??

  – Hämndaktioner pågår redan idag. Att betala för mer kollaboratörer är bara att orsaka fler hämndaktioner.

 8. /*faktapåstående utan källa, borttaget*/ #AS

  Hampus. Et hvert normalt menneske forstår at man ikke kan fortsette å bygge på et hus som står i brann. Først må man slukke brannen, før man bygger. Og slik er det i Afganistan.

  Terje B har rett, noe som sikkert er veldig leit for Talibantilhengere å høre.

  1. Jan Mayen: Det finns ingen här som uttyckt sympatier för talibanerna och följaktligen finns det inga talibananhängare som skrivit nåt här.

 9. Jan, tack för ditt utmärkta argument för att man ska dra tillbaks trupperna. Så länge man envisas med att föra krig kan man som du säger självklart inte hjälpa någon – huset står i brand.

  Alltså: Dra tillbaks trupperna. Först då kan biståndet nå de som verkligen behöver det. De som enligt FN idag inte kan få tillgång till hjälp eftersom de bor i ett krigsområde. Utan militär kan också biståndet mångdubblas.

 10. Terje och Jan:
  Talibanerna hade aldrig haft någon makt i Afghanistan om de inte hade fått stöd av USA. Varför skulle USA plötsligt 2001 börja gråta blod för Afghanistans befolkning när de under de 11 föregående åren hade skänkt pengar och vapen till talibanerna??

  Det är ju inte heller så att den regimen som NATO-soldaterna strider för är så fasligt mycket bättre än Talibanerna. Man införde nyligen en lag som gjorde våldtäkt inom äktenskapet till en RÄTTIGHET, man sänkte lovlighetsåldern för äktenskap till 12 år, man återinförde möjligheten till tvångsgifte. Man har fortfarande dödsstraff för homosexualitet, hädelse, äktenskapsbrott osv osv.

  Vilka terrordåd mot väst är det som talibanerna har genomfört?
  Varför skulle de ens få för sig att göra det när de stöddes av NATO fram till september 2001?
  Menar ni kanske att det finns risk för att de skulle göra det nu när NATO har blivit deras fiender?

 11. /*Påstående om vad jag tycker som inte stämmer med vad jag skrivit eller vad jag tycker, borttaget*/ #AS

  Och för att biståndet faktiskt skall nå fram till de som behöver den, måste det tyvärr finnas soldater i landet, som ser till att dessa biståndsarbetare inte blir mördade. Det är så läget ser ut, även om ni inte tycker om det.

Kommentarer är stängda.