Internationell terrorism är inget problem i Sverige

Terrorism med internationella kopplingar är något som är mycket ovanligt i Europa. Det överlägset vanligaste är inhemsk terrorism med nationalistiska och separatistiska förtecken. Stockholmsbombaren kan därmed sägas vara ett undantag som bekräftar regeln.

Det är ett terroristbrott som måste anses ha internationella kopplingar då bombmannen angett kriget i Afghanistan som orsak till försöket till terrorattentat. Å andra sidan tycks mannen inte ha några som helst kopplingar till nån organiserad verksamhet och saknar på det sättet internationella kopplingar. Dådet framstår mer som utförts av en ensam man (eventuellt med nån enstaka medhjälpare) som fått sin skeva verklighetsuppfattning under sin studietid och sitt liv i Luton i Storbritannien.

Hur ovanligt terrorbrott med internationell koppling (fast man skriver islamister i statistiken) är kan ses med hjälp av Europols statistik. 2009 såg det ut så här (det är samma mönster varje år):

Islamister: 1
Vänster: 40
Höger: 4
Separatister: 237

Som ni ser är internationell terrorism ett mycket, mycket litet problem och det finns därför ingen som helst anledning att vidta några speciella åtgärder, övervaka mer eller förändra nån lagstiftning med anledning av bomberna i Stockholm. Fler poliser på gatorna borde vi däremot alltid ha.

Intressant?
Bloggat: Rebella, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

11 Svar på “Internationell terrorism är inget problem i Sverige”

  1. Sakta i backarna. Den statistiken kan inte tolkas oreflekterat. Exempelvis ingår endast utförda och inte avvärjda terrorattentat. För det andra ingår inte Storbritanniens siffror.

    För att citera Mark Twain: Det finns tre slags lögner: Lögner, förbannade lögner och statistik…

    Något tillspetsat, men dock.

  2. Europols statstik är fenomenal, föga förvånade att vissa SD personer försöker göra allt för att underminera den. Men..de brukar ju inte tåla fakta.

Kommentarer är stängda.