Att SD är ett högerparti är det väl ingen som tvivlat på

Att Sverigedemokraterna (SD) är ett högerparti har väl alla alltid vetat. Det är väl ingen direkt nyhet. Att de 7 gånger av 10 röstar med regeringen i riksdagen är därför inte speciellt förvånande. SD är ett borgerligt högerparti med en politik som är invandrarfientlig, kvinnofientlig och arbetarfientlig. Precis som resten av de borgerliga partierna alltså. Utöver detta är SD ett fascistiskt, rasistiskt och HBTQ-fientligt parti. När det gäller det rasismen delar man rasismen med delar av både moderaterna, folkpartiet och centerpartiet. HBT-fientligheten återfinns i kristdemokraterna. Så nog är SD ett borgerligt parti alltid.

Intressant?
Bloggat: ARAR, Röda Malmö, Raving, Moberg, Annarkia, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

31 Svar på “Att SD är ett högerparti är det väl ingen som tvivlat på”

 1. Du gör det lite för lätt för dig. Om man ska generalisera är det enklare att säga att SD vill tillbaka till femtiotalet. Då fanns inga invandrare, förvärvsarbetande kvinnor, homosexuella och annat otyg, precis som du skriver. Så såtillvida är de höger. Men det fanns heller inga privata skolor eller sjukhus, och skatterna var i början av en lång uppåtgående trend. De vill ha tillbaka Sverige innan Kjell-Olof Feldt och Bildt började sanera i bidragsdjungeln och pomperipossaskatterna, så i den bemärkelsen är de faktiskt vänster.

  Sedan stämmer det inte att de röstar med regeringen i nio fall av tio, utan i 72 procent av fallen – om du läser artikeln och inte bara rubriken. Siffran nio av tio borde egentligen vara nitton av tjugo, eftersom det rubriksättaren syftar på är de gånger de varit ”blockskiljande”, dvs vågmästarfrågor – och det beror gissningsvis på att det är de fall där regeringen inte brytt sig om att få till en blocköverskridande överenskommelse – antingen för att det inte gått, eller för att de räknat med SD, eller för att frågan inte varit tillräckligt viktig.

  Jag vet att rubriksättaren vimsade till det, men det är imo ingen ursäkt för att fortsätta citera fel.

  1. Nej, de är inte vänster på något sätt. Inte ens i ekonomiska frågor. Jag vet inte vad som skulle vara vänster med för höga marginalskatter eller onödiga bidrag. Du har om du anser det ett mycket märkligt sätt att beskriva vad som är vänster.

   Jag har rättat till siffran.

 2. Fast det står fortfarande nio gånger av tio…

  Huruvida höga marginalskatter är eller inte är en del av traditionell vänsterpolitik får vi nog vara ense om att vara oense om. 🙂

  Jag tycker också – och notera att jag bloggar mycket och ofta om främlingsfientlighet, så jag har rätt bra koll på alla dessa arga män (och enstaka kvinnor) – att det är ganska onödigt att kalla alla som röstar på SD för rasister. Några är det öppet – andra är det fast utan att inse det, men en hel del är det faktiskt inte alls. Att sedan skicka med ”delar” av m, c och fp är direkt osakligt. Visst finns rasister i alla väljargrupper, men att peka ut tre partier helt utan någotsomhelst faktaunderlag, är bara osmakligt imo.

  Motexempel: Är det någon som verkligen retar gallfeber på Fredrik Reinfeldt är det Åkesson. Han gick så långt att han slöt en uppgörelse med MP i en fråga där de egentligen inte alls håller med – skolgång för papperslösa – bara för att vara säker på att hålla honom borta. Vidare känner jag flera gråsossar av den äldre modellen som inte i onödan vill befatta sig med färgade människor – i synnerhet inte om de kommer från utomeuropeiska kulturer.

  Av den anledningen avstår jag nästan alltid från att sätta epitet på mina meddebattörer utifrån deras partifärg, utan möter människor i diskussioner kring sakfrågor istället. Bättre då att spara riktigt laddade ord som ”rasist” till dem som verkligen är det. För vad ska du annars kalla dem?

  Men detta är ju din blogg.

  1. I olika sammanhang använder man olika språkbruk och olika metoder. Jag anpassar mig alltså till läget och sammanhanget. I detta inlägg liksom på min blogg i övrigt passar det språkbruk jag använder bra. De sossarna du nämner är rasister. Det skulle jag säga till dem om vi jobbade ihop på en fabrik. Inget problem. Jag har alltid sagts som det är och nästan alltid jobbat ihop med fascister. Inga problem alls. Jag tvivlar på att det finns en enda icke-rasistisk sverigedemokrat. Det kan finns icke-rasister som röstar på dem, men det ändrar ju inte partiets karaktär som rasistiskt. Man måste också i såna här sammanhang skilja på person och parti. Partiet är fascistiskt, rasistiskt och allt jag skrivit om det. Det betyder inte att varje medlem måste var detsamma.

 3. Nej, det är väl ingen annan än de egna som försöker påstå något annat. Men det handlar mest om att dra ned mössan i ögonen på arbetaren.

 4. Oj, det här var ju verkligen ett hjärndött hatinlägg och inte bara mot SD utan mot hela alliansen… Vore det inte lämpligt om du åtminstone försöker motivera saker och inte bara vräker ur dig såna här femåringsinlägg?

  1. Det behöver jag väl inte gör om jag inte vill. Det handlar i detta inlägg om tyckande. Något som jag precis som all andra har rätt till. Jag har skrivit oändligt antal inlägg som belägger allt jag tycker i detta inlägg. Om rasism inom de borgerliga partierna, om homofobi inom kristdemokraterna, om att SD är ett fascistiskt parti. Jag måste ju inte upprepa bevisen varje gång jag tycker till.

  2. Är det inte bättre att slänga ur sig något konkret än bara allmän indignation? Haspla ur sig indignation gör den som vill kväsa samtalet.

    1. Nej, du bara hävde ur dig indignation. Finns massor med konkret i inlägget som du kanske skulle kunna bemöta om det inte vore för att det är sant allihop. Eller hur?

     1. Ja, det finns konkreta saker i inlägget, tex att SD oftare väljer att följa det större blocket men det är ju sant, varför skulle jag bemöta det? Det är ju saker som att alliansens politik är arbetarfientlig, kvinnofientlig och invandrarfientlig som jag tycker är fel och det står ju inte alls varför utan det är bara en sån där vedertagen vänsterextremistsanning.

     2. Låtsas oförstående är också en aldeles förträfflig debatteknik, när man inte har annat att komma med än ”du har fel” eller ”håll käften”. Det är intressant att du inte vill delta i debatt om SD och alliansens arbetarfientlighet utan envist försöker kväsa tal om detta.

      Att FP för en invandrarfientlig politik är en etablerad sanning som de själva bekräftar gång på gång.
      Att KD för en kvinnofientlig och HBT fientlig politik är inget de hymlar med heller.

      Dessa förblir sanningar tills du kommer med annat nonsens än ”vänsterextremistsanning” som SD:are hasplar ur sig i tid och otid, man skulle kunna kalla det för en ”högerextremistsanning”, men det för inte debatten i någon riktning. Men det är du inte intresserad av annat än att kväsa debatten som jag tidigare konstaterade.

      Nog med metadebatt från min sida. Kom med något konkret nu.

     3. FP för inte en invandrarfientlig politik. Är du nöjd nu när jag är lika konkret som du? Ser du verkligen inte det komiska i ditt förra inlägg eller är du ett högertroll som försöker göra narr av retorikförmågan på vänsterkanten?

      Jag är inte SD:are för övrigt, då skulle jag väl fokusera på kritiken mot SD och inte den mot alliansen?

     4. Jodå, när man ställer krav på att granska könen på alla kvinnor med invandrarbakgrund är det mycket riktigt invandrarfientligt. Folkpartiet är ett riktigt otäckt parti.

     5. Syftet var väl att komma åt könsstympning. Det är inte invandrarfientligt, det är snarare en reaktion på en helt absurd kvinnofientlighet inom vissa kulturer. Det är mycket möjligt att det är ett dålig lösning på problemet men att kalla det invandrarfientligt är ju bara trams.

     6. Att komma åt könsstympning genom att granska könet på invandrarflickor? När inte ett enda fall av illegal könsstypning skett i Sverige??? Totalt och rent bullshit. Det handlar om att försöka dra nyta av främlingsfientliga känslor genom att surfa på den rasistiska vågen.

     7. Om det sker i Sverige eller på en ”semester” i hemlandet är väl inte relevant. Föräldrar som har könsstympat sina barn behöver omedelbart bli befriade från sitt föräldraskap.

     8. Det finns i princip inga som helst exempel på någon förälder som könstympat sina barn på semestern. Du sprider vidare fördomar. Inte undra på att du tycks gilla det rasistiska folkpartiet.

     9. Intressant att se hur en folkpartist skulle se på tester och krav på företagare i samma stil som den på invandrare. Det skulle kallas företagarfientligt, med all rätt givetvis, precis som deras invandrarpolitik är främlingsfientlig.

     10. Kassaregisterlagen är väl ett klockrent exempel på något som skulle kunna kallas företagarfientligt om man använder samma logik. Jag vet inte om någon folkpartist beskyllt någon för det pga lagen dock.

     11. Att den är företagarfientlig kan bara skumma typer anse. Dvs de som vill tjäna svarta pengar enkelt. Men en diskussion om det är off-topic och kommer inte att tillåtas fortsätta.

 5. Politisk korrekthet – en psykiatrisk sjukdom

  I mitten på 70- talet har man konstaterat de första fallen av en ny och mycket alvarlig psykisk åkomma, nämligen politisk korrekthens sjukdom(PK-ism). Av denna närmast obotliga sjukdom drabbas framförallt ledande(etablerade) politiker och journalister. Här kommer en analys av sjukdomen med beskrivning av alla symptom som mer eller mindre är typiska för de flesta psykiatriska åkommor.

  1. Första symptom på PK-ism är ”vanföreställningar” PK-drabbade lever ständigt i vanförställningar att multikulti samhället är bättre än ett mer homogent samhälle och att obegränsad import av utländska medborgare är berikande och givande bara i positiv mening.

  2. Denna vanföreställning försvaras starkt genom nästa typiska symptom för psykiska sjukdomar, nämligen ”verklighetsförnekelse”. PK- drabbade individer förnekar och förvrider verkligheten till en O-igenkännande mönster där allt är frid och fröjd, där inga samhällsproblem existerar och att ”nysvenskarna” bidrar för fullt till en positiv utveckling av samhället.

  3. Denna mycket alvarliga verklighetsförnekelse i sin tur kan fästas enbart med att annat psykiskt symptom- tvångshandlingar. Dessa hittar man när man läser PK-drabbade journalisternas artiklar där man upprepar gång på gång lögner och vidriga påhitt som styrker verklighetsförnekelsen.

  4. Ett annat symptom är paranoian! Alla PK-sjuka är paranoiiska mot alla som inte delar deras sjuka påståenden! Om någon vågar framföra kritik blir vederbörande omedelbart stämplat som ”rasist” eller ”främlingsfientlig” och våldsamma verbala utbrott är att läsa på tidningarna.

  5. De som är PK-sjuka använder även hot, våld och mordförsök mot sina meningsmotståndare d.v.s. PK-isterna är mycket aggressiva och samhällsfarliga.

  6. Nästa symptom som är typiskt för denna obotliga åkomma är ”självskadebeteendet”. PK-sjuka människor lider i högsta grad av självförnekelse, självförakt och har självmordsbenägenhet oftast enbart i bildlig mening.

  Så som ni ser är PK-ismen en mycket alvarlig psykisk sjukdom som tyvärr saknar effektiv behandling. Hur ska samhället skyddas av denna PK-ism är fortfarande oklart men det finns redan kunniga människor som snart kommer att hitta ett bra läkemedel mot sjukdomen, det hoppas jag verkligen.

 6. Politisk korrekthet – en psykiatrisk sjukdom

  I mitten på 70- talet har man konstaterat de första fallen av en ny och mycket alvarlig psykisk åkomma, nämligen politisk korrekthens sjukdom(PK-ism). Av denna närmast obotliga sjukdom drabbas framförallt ledande(etablerade) politiker och journalister. Här kommer en analys av sjukdomen med beskrivning av alla symptom som mer eller mindre är typiska för de flesta psykiatriska åkommor.

  1. Första symptom på PK-ism är ”vanföreställningar” PK-drabbade lever ständigt i vanförställningar att multikulti samhället är bättre än ett mer homogent samhälle och att obegränsad import av utländska medborgare är berikande och givande bara i positiv mening.

  2. Denna vanföreställning försvaras starkt genom nästa typiska symptom för psykiska sjukdomar, nämligen ”verklighetsförnekelse”. PK- drabbade individer förnekar och förvrider verkligheten till en O-igenkännande mönster där allt är frid och fröjd, där inga samhällsproblem existerar och att ”nysvenskarna” bidrar för fullt till en positiv utveckling av samhället.

  3. Denna mycket alvarliga verklighetsförnekelse i sin tur kan fästas enbart med att annat psykiskt symptom- tvångshandlingar. Dessa hittar man när man läser PK-drabbade journalisternas artiklar där man upprepar gång på gång lögner och vidriga påhitt som styrker verklighetsförnekelsen.

  4. Ett annat symptom är paranoian! Alla PK-sjuka är paranoiiska mot alla som inte delar deras sjuka påståenden! Om någon vågar framföra kritik blir vederbörande omedelbart stämplat som ”rasist” eller ”främlingsfientlig” och våldsamma verbala utbrott är att läsa på tidningarna.

  5. De som är PK-sjuka använder även hot, våld och mordförsök mot sina meningsmotståndare d.v.s. PK-isterna är mycket aggressiva och samhällsfarliga.

  6. Nästa symptom som är typiskt för denna obotliga åkomma är ”självskadebeteendet”. PK-sjuka människor lider i högsta grad av självförnekelse, självförakt och har självmordsbenägenhet oftast enbart i bildlig mening.

  Så som ni ser är PK-ismen en mycket alvarlig psykisk sjukdom som tyvärr saknar effektiv behandling. Hur ska samhället skyddas av denna PK-ism är fortfarande oklart men det finns redan kunniga människor som snart kommer att hitta ett bra läkemedel mot sjukdomen, det hoppas jag verkligen.

  1. Vad har ditt orerande med orginalinlägget att göra?

   Mitt motargument är att du talar förbi frågan i originalinlägget och undviker det frågeställning som tas upp där. Sannolikt för att du inte kan bestrida den. Dina 6 punkter är dessutom inte typiska för någon psykisk sjukdom så vitt jag kan se, ett kåseri är inte en argumentation.

Kommentarer är stängda.