AIK och Hells Angels

Aftonbladet har gjort en stor affär av att Syrianska FC har ganska grunda och obetydliga kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket, ett gangsternätverk i Syrianskas hemstad. Faktum är att AIK har precis lika nära, eller snarare inte nära kopplingar till organiserad brottslighet och kriminalitet.

I styrelsen för AIK Fotboll AB och AIK Fotbollsförening sitter Johan Segui. Denne man har tidigare varit en av de ledande inom Hells Angels. Under den tid som Segui var medlem i Hells Angels tycks han också ha varit ordningsvakt och matchvärd för AIK. Innan dess tillhörde han de tongivande kretsarna inom Black Army. Inte bara Segui gick vidare från Black Army till Hells Angels utan det var enligt uppgift flera stycken som gjorde det.

Ur Black Army växte också  Firman Boys, AIK:s huliganfirma, fram. Den har ansetts ha direkta kopplingar till Hells Angels. Med tanke på detta framstår AIK ovilja att inte ta itu med våld och läktarproblem som inte helt oförståelig. En koppling till Hells Angels och Black Army i styrelsen kanske inte är det bästa för en fotbollsklubb med läktar- och våldsproblem.

I styrelsen för AIK Fotboll AB sitter också Thomas Gravius från säkerhetsföretaget Panaxia. Tidigare satt också den ganska misslyckade företagsledaren Per Bystedt i styrelsen för AIK Fotboll.

AIK har alltså minsta lika graverande förbindelser med organiserad brottslighet som Syrianska FC. Om detta skriver Aftonbladet inget. Förmodligen för att AIK också har kopplingar till eliten i Stockholm. Det är en gammal svensk förening. Man kan knappast tolka Aftonbladets skriverier om Syrianska FC men inte om AIK som ett utslag av rasism.

Det finns i verkligheten ingen anledning att anse att Syrianska FC eller AIK är klubbar som delvis styrs av gangstrar. Johan Seguis tvivelaktiga förflutna bör inte förfölja honom i en evighet och det gör inte AIK till en gangsterklubb. Det faktum att några ledande inom Syrianska FC är släkt med kriminella gör inte heller den klubben till en gangsterklubb.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements