Kungen och Milan Sevo

Läser man enbart rubriker i tidningar och på internet kan det verka som om kungen haft direktkontakt med Milan Sevo, en känd svensk gangster av jugoslaviskt ursprung. Han lever numera i Serbien, en del av det forna Jugoslavien. Men så är inte fallet. Det handlar återigen om de bilder på kungen tillsammans med strippor som Mille Markovic hävdar att han har.

Vänner till kungen ska ha kontaktat Milan Sevo för att denne skulle se om det skulle gå att köpa bilderna så att skulle komma ut eller publiceras på något sätt. Sevo kontaktade i sin tur Daniel Webb som kontaktade kungens vän Anders Lettström:

Daniel Webb berättar för Ekot att vännerna ville ha information om vad Markovic ville, vad han hade för material och vad det skulle kosta att köpa loss.

Enligt honom var kungens vänner oroliga för vilka bilder Markovic hade och vad han skulle göra med dem. Markovic hade sagt att han ville publicera bilderna.

Daniel Webb kontaktade efter mötet med Anders Lettström Mille Markovic, som krävde tiotals miljoner för en dementi och för att ge ifrån sig bildmaterialet. Det berättade Daniel Webb för Anders Lettström vid nästa möte. Några pengar utväxlades dock aldrig.

”Jag har aldrig träffat eller talat med Mille, Milan etc. Jag har genom bekantas bekanta fått erbjudande att köpa foton och dementier av lögner, vilket jag avböjt”, skriver Anders Lettström i en kommentar till Ekot.

Milan Sevo är utpekad som ledare i det jugoslaviska nätverk som en gång dominerades av Arkan och Dragan Joksovic och har på många sätt varit en central figur i det undre världen i Sverige. På hans bröllop träffades många olika gangsters från vitt skilda håll, Thomas Möller, då president i svenska Hells Angels, Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson från den så kallade Uppsalamaffian, Torgny Jönsson, svindlaren från Skåne, Pera Grujic, Dragan Joksovics (”Jokso”) man i Malmö och kändisadvokaten Thomas Martinsson. Den han gifte sig med var Alexandra, dotter till Ratko Djokic, vän med den serbiske milisledaren och gangstern Arkan och Dragan Joksovic.

Daniel Webb har i media många gånger kallats för Milan Sevos livvakt och dömdes 2003 till fängelse för hot mot en polis. ett hot som uttalades i sällskap med Milan Sevo då de två trodde att det var en man som var ute efter att mörda Milan Sevo. Vi ett annat åtal frikändes Milan Sevo och Daniel Webb för narkotikabrott, men den förstnämnde dömdes till två års fängelse för vapenbrott. Ungefär samtidigt dömdes tre personer för att ha planerat att mörda Milan Sevo och Daniel Webb i samband med en kampsportsgala.

Milan Sevo och Daniel Webb uppger att de blev förvånade när de kontaktades av kungens vänner.

Mille Markovic har tidigare varit porrklubbsägare och hade en del kontakter med poliser av olika slag:

Det gäller bland annat den polis som nu figurerar i media på grund av innehållet i hans mobiltelefon. Förnedrande filmer och sekretessbelagd information. Telefonen i fråga hittades av andra poliser vid en razzia hos ägaren till porrklubben Privé, Mikael Badelt. Enligt porrklubbsägaren så hade den aktuelle polisen lämnat sin telefon till honom i pant för obetalda skulder. Man kan misstänka att Alcatrazlistan, listan på Sveriges mest efterspanade, kan ha funnits i telefonen.

Det är dessutom inte den första polisen från Novagruppen som har ett uppenbart samröre med organsierade brottslighet och med ägarna till porrklubben Privé. Den tidigare ägaren Mille Markovic sålde exempelvis porrklubbarna Privé och Lady till polismannen Ljubomir Pilipovic som slutade på polisen år 2006 och drev klubbarna vidare. Han dömdes senare för bokföringsbrott och grovt skattebrott till fängelse i 3 år. Markovic har också uppgett att han fick en mängd information från Pilipovic under tiden som denne arbetade som polis i Novagruppen med uppgift att infiltrera Mille Markovics verksamhet. Enligt vissa uppgifter ska även en annan polis, Anders Lindgren som dog 2008, ha varit inblandad i driften av porrklubbarna. 2008 sågs Pilipovic också som vakt utanför Torgny Jönssons (maffians bankir) villa i Ystad.

Mille Markovic ska enligt uppgifter först ha arbetat som torped och indrivare åt porrkungen Carl Serung för att sedan bli porrklubbsägare själv. Han dömdes redan 1995 för förberedelse till utpressning. Han är också en av huvudkällorna till den nyligen utkomna skandalboken om kungen.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: EX, SVD, SVT1, 2, 3, 4, 5, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,