Snart seglar frihetsflottan mot Gaza

Mindre än en vecka innan Ship to Gaza/Freedom Flotilla 2 ska segla till Gaza meddelade nyhetsbyråerna AFP och Reuters att den israeliska regeringen nu har beslutat att tillåta FN-organet UNRWA att föra in material till ett byggprojekt omfattande 1200 bostäder och 18 skolor.

UNWRAS talesperson Chris Gunness välkomnade beslutet, som han säger har tillkommit efter ”utdragna förhandlingar” och att det får utvärderas när materialet verkligen anländer. Han tillade att UNWRAS grundläggande krav är att blockaden i sin helhet skall hävas.

Ship to Gaza Sverige instämde i UNWRAS uppfattning. Även om projektet genomförs förblir tiotusentals familjer i Gaza hemlösa. Så länge Gazas näringsliv inte tillåts exportera förblir Gazaborna beroende av utländskt bistånd. För närvarande råder akut brist på livsnödvändiga mediciner. Lättnader är ett steg i rätt riktning men för att verklig och bestående förändring ska komma till stånd krävs att blockaden hävs.

I det syftet avseglar Frihetsflottan snart, i en fredlig aktion med humanitära förnödenheter och solidaritet. Frihetsflottans seglats kan följas på flera svenska bloggar. Bland annat hamnarbetaren Erik Helgesons blogg Rapporter till förbundet, Henry Aschers blogg, Johannes Anyurus blogg och Helena Hägglund (Kyrkans tidning).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements