Är det värmen som får gangstergängen att bli stirriga?

Man kan undra om det är så att värmen går de kriminella i Sverige på nerverna. Dels inträffade den våldsamma uppgörelsen i Norrköping i tisdags med tre gäng inblandade. Dels har Bandidos lokal i Helsingborg beskjutits med flera skott. Det två händelserna är naturligtvis orelaterade, men man funderar ju på om det är den tryckande värmen som fått gangstrarna att flippa ut.

Uppgörelsen i Norrköping skedde så öppet och amatörmässigt så att polisen kunnat anhålla 11 inblandade personer. Man undrar ju om de överhuvudtaget tänker de här lirarna. Det är väl faktiskt ytterst tveksamt i just detta fall som mest tycks handla om en motsättning mellan två enskilda män som blivit en motsättning mellan två gangsterkretsar och tre kriminella gangstergäng, Outlaws MC, Black Cobra och M-16. Man kan ju jämföra med de skottlossningar som förekommit inom de ”jugoslaviska” nätverken i Sverige under första halvåret i år. I stort sett ingen anhållen och inga spår. Trots att folk i de fallen faktiskt dött.

Enligt uppgifter i Helsingborgs Dagblad (HD) ska det ha skjutits minst 18 skott mot lokalen men ingen ska ha blivit skadad. I motsats till Norrköpingsfallet verkar denna skottlossning mer svårlöst för ordningsmakten. Det är ju knappast så att Bandidos MC kommer att låt polisen sköta ärendet eller ens tala med polisen. Enligt en del uppgifter ska skjutandet ha gjorts från en motorcykel som körde förbi lokalen.

Även om det kan verka som om det är värmen som gort gangstrarna stirriga så misstänker jag att de är stirriga ändå och att skottlossningarna ändå inte har ett skit med värmen att göra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Det kanske kommit in en laddning kokain till Sverige nyligen, mer pengar i omlopp i den undre världen samtidigt som de kriminella har kokain-inducerad hybris.

    Jag brukar analysera musik efter vilket preparat som nyttjats av skaparen. Man kan kanske analysera gruppers beteenden efter typ av preparat och tillgången på detta.

    • Kokain omsätter mycket mindre pengar än amfetamin som förekommer i 10 gånger så stora kvantiteter. Visserligen är kokainpriset sådär 3-10 gånger högre än amfetaminpriset men det innebär ändå att amfetaminhandeln omsätter mer pengar (om vi tar medianvärdet som är cirka 3,5 gånger högre pris). Bandidos MC sysslar troligen inte med kokain i nån större omfattning. Det kan dock Black Cobra eventuellt göra.

  • Pingback: Uppgörelse i gängvärlden stoppad av polisen | Svensson()